Aleksandr Bolşunov, campion olimpic la schi fond, cercetat în Finlanda din cauza comportamentului nesportiv / Schiorul rus l-a lovit cu băţul de schi și s-a ciocnit intenţionat de finlandezul Joni Maeki

1 lună in urmă 27

Poliţia finlandeză a anunţat luni că rusul Aleksandr Bolşunov, campion olimpic la schi fond, este vizat de o plângere din cauza comportamentului nesportiv pe care l-a avut împotriva unui concurent finlandez în timpul probei de ştafetă pe echipe ce a avut loc în weekend la Lahti, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Incidentul a făcut obiectul unei plângeri”, a declarat luni Tuomas Kuure, un purtător de cuvânt al poliţiei locale. „Facem o primă evaluare ca să vedem dacă există dovezi pentru a începe o anchetă preliminară”, a menţionat el în legătură cu această neobişnuită procedură extrasportivă.

Între Rusia şi Finlanda a fost o luptă foarte strânsă pentru locul doi până pe ultima linie dreaptă în timpul etapei de Cupă Mondială de duminică.

Bolşunov l-a şicanat atunci pe finlandezul Joni Maeki, lovindu-l cu băţul de schi şi încercând să repete gestul. După trecerea liniei de sosire, Bolşunov nu a încetinit şi a schimbat traiectoria pentru a se ciocni intenţionat de Maeki, care sărbătorea obţinerea locului 2 împreună cu ceilalţi componenţi ai echipei Finlandei. Rusul s-a dus câteva secunde mai târziu să-şi ceară scuze.

Federaţia finlandeză de schi a indicat că Maeki nu este la originea acestei plângeri. Poliţia nu a dorit să precizeze cine a depus-o.

Dacă se va ajunge la urmărire penală, Bolşunov riscă o amendă sau o pedeapsă de până la doi ani de închisoare în Finlanda.

Pe plan sportiv, ştafeta Rusiei a fost descalificată din cauza „comportamentului nesportiv” al lui Bolşunov.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă