Aleix Garcia și-a găsit echipă, după ce a plecat de la Dinamo! Mijlocașul spaniol a fost prezentat la Eibar | FOTO

1 lună in urmă 26

Aleix Garcia a plecat de la Dinamo acum o săptămână, supărat că nu a fost plătit trei luni de spaniolii care au preluat formația din „Ștefan cel Mare”. Mijlocașul care a jucat și la Manchester City și-a găsit rapid un loc de muncă. A fost prezentat la Eibar, echipă care se află pe locul 15 în „La Liga”.

Aleix Garcia a semnat cu Eibar și a fost prezentat pe pagina oficială de Facebook a grupării aflate pe locul 15 în Primera Division. Fostul mijlocaș dinamovist a semnat o înțelegere până la finalul sezonului cu o opțiune de prelungire pe încă doi ani. Garcia a fost adus din postura de jucător „liber de contract” și se află la a treia aventura în țara natală, după ce a mai jucat la Villareal și Girona.

Eibar se află pe locul 15 la trei puncte de prima poziție care duce în liga a doua. Etapa viitoare are meci greu, pe teren propriu, cu Atletico Madrid.

„După despărțirea de Manchester City, echipă pentru care a jucat 4 meciuri în Premier League, Aleix Garcia a evoluat la Dinamo, acolo unde a bifat 7 prezențe înainte de a rezilia contractul din cauza problemelor financiare ale clubului din România”, se arată în comunicatul oficial al celor de la Eibar.

Pablo Cortacero a explicat de ce a plecat Aleix Garcia

Aleix Garcia a fost considerat un „om cheie” în proiectul de la Dinamo. Mulți specialiști au fost uimiți că un fotbalist trecut pe la Manchester City a acceptat să joace în România. Nu a fost însă plătit și a preferat să plece. Fotbalistul a jucat opt meciuri pentru gruparea din „Ștefan cel Mare”, iar la despărțire a primit 90.000 de euro.

„Situația cu Aleix Garcia a fost clară. Nu a existat un acord pentru plata a doar 40 de mii de euro. El a vrut să meargă la FIFA să ceară ca Dinamo să îi plătească în totalitate cei doi ani de contract. A fost mai bine să acceptăm plata celor 3 luni în care a muncit aici, decât să ne denunțe la FIFA și să ajungem să îi plătim salariul pe doi ani. Este mai bine, nu?

Eu am negociat cu el și am încercat să îl conving să rămână! Doar că jucătorul nu se mai simțea bine, nu mai era concentrat și nu poți obliga un fotbalist să rămână pentru că nu va mai da randamentul scontat. Nu este nicio problemă, când se va regla totul vom aduce pe altcineva la fel de bun”, a declarat Cortacero în exclusivitate pentru ProSport.

„Salutări tuturor,

Cu această scrisoare, doresc să vă informez că astăzi am ajuns la un acord amiabil cu Dinamo, pentru a-mi obține „libertatea”.

Aș dori să le urez noroc clubului și fiecăreia dintre persoanele care fac parte din el.

În mod evident, mi-ar fi plăcut ca sezonul să se desfășoare diferit, dar până la urmă a fost o experiență bună.

Vreau să le mulțumesc suporterilor pentru felul în care s-au comportat cu mine de când am ajuns în oraș.

Vă mulțumesc tuturor!”, a scris Aleix Garcia pe contul @aleixgarcia97.

The post Aleix Garcia și-a găsit echipă, după ce a plecat de la Dinamo! Mijlocașul spaniol a fost prezentat la Eibar | FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă