Alei pavate, zone de relaxare și artă urbană. Cum au transformat doi studenți un parc dintr-un campus din Iași cu banii câștigați la un concurs de creativitate

1 month ago 12

Parc transformat de studenți pentru studenți

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

Parcul dintre căminele T9-T0-T11 din campusul studenţesc "Tudor Vladimirescu" din Iaşi este acum cunoscut de toată lumea.

În locul buruienilor și al cărărilor bătătorite de pământ sunt acum alei pavate și zone de relaxare, dar și desene pe ziduri, care dau viață locului.

Proiectul a fost conceput de Georgiana şi Ionuţ. Ambii au studiat arhitectura la Universitatea "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Anul trecut s-au gândit la cum să înfrumuseţeze campusul și au găsit ideea salvatoare.

Finanțarea a venit printr-un concurs de creativitate. Cei doi au reușit să strângă 40 de mii de lei de Fundaţia Comunitară Iaşi, anul trecut. Universitatea "Gheorghe Asachi" a mai alocat 25.000 de euro. A durat aproape un an ca proiectul de pe hârtie să prindă viață.

Autoritățile locale au recompensat la rândul lor iniţiativa studenţilor, amenajând integral tot parcul cu gazon.

După încheierea pandemiei, aici ar putea fi construit un amfiteatru în aer liber.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools