Alegerile parlamentare din Ungaria vor avea loc pe 3 aprilie / Liderii opoziției maghiare amenință că „vor înlocui sistemul fără suflet, corupt și lacom al lui Viktor Orbán”

2 săptămâni in urmă 13

Președintele ungar János Áder a anunțat marți că viitoarele alegeri parlamentare din Ungaria vor avea loc pe 3 aprilie 2022, prima zi de duminică din luna aprilie, transmite 24.hu.

În anunțul său, Áder a mai scris: „În urmă cu 32 de ani, ca urmare a primelor alegeri libere, Ungaria a devenit o țară independentă, democratică. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în reconstruirea națiunii”.

Șeful statului maghiar a mai adăugat că Legea fundamentală și Legea de procedură electorală conțin prevederi clare cu privire la data până la care Președintele Republicii poate stabili alegerile generale ale membrilor parlamentului.

La scurt timp după anunțul președintelui, premierul Viktor Orbán a apărut o postare cu data alegerilor.

În reacția lor comună, partidele de opoziție au scris: „mai sunt doar 82 de zile până la schimbarea erei. În 82 de zile, pe 3 aprilie, Unitatea pentru Ungaria și Asociația Civililor vor înlocui sistemul fără suflet, corupt și lacom al lui Viktor Orbán”.

Sursa foto: Twitter/ Viktor Orban – @OrbanPl

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă