Alegeri SUA 2020. Ultima dezbatere prezidențială: Biden versus Trump.

4 luni in urmă 21

Donald Trump și Joe Biden se întâlnesc în Nashville, statul Tennessee, în ultima dezbatere televizată înaintea alegerilor prezidențiale americane de pe 3 noiembrie. Dezbaterea este una atipică: din cauza pandemiei COVID-19, cei doi candidați sunt despărțiți de un perete de plexiglas. De asemenea, moderatoarea întâlnirii Kristen Welker are posibilitatea să oprească microfonul candidatului care intră peste adversar în timp ce acesta vorbește. Intră în text pentru a vedea cele mai importante momente ale întâlnirii.

Modul cum a fost gestionată pandemia de coronavirus este primul subiect dezbătut de cei doi candidați. În timp ce Trump pune accentul pe modul în care au eșuat guvernatorii statelor democrate în gestionarea pandemiei, Biden vorbește despre nevoia de a exista o strategie la nivel național. Trump folosestește exemplul personal că a fost infectat cu coronavirus și s-a vindecat. „Pandemia va trece”

Al doilea subiect este de politică externă: Ce faceți ca să opriți interferența altor țări precum Iran și Rusia cu alegerile americane?

Subiectul plății taxelor la stat.

Biden îi reproșează lui Trump că în ultimii patru ani nu și-a plătit taxele la stat. Trump spune că procurorul Mueller și „alți democrați” au cheltuit milioane de dolari încercând să găsească ilegalități în afacerile sale dar nu au descoperit nimic (președintele american se referă la investigația referitoare la legăturile dintre Rusia și staff-ul său de campanie din 2016).

Subiectul afacerilor făcute de fiul lui Biden în Ucraina și China

Biden spune că nu a făcut nimic ilegal. Spune că fiul său nu a câștigat niciun ban din afaceri cu China spre deosebire de Trump.

Moderatoarea îl întreabă pe Trump despre contul pe care-l are deschis în China. Trump spune că a fost om de afaceri și a avut conturi deschise în multe țări

Președintele Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden sunt întrebați despre health care și the Affordable Care Act.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă