Alegeri SUA 2020. Ultima dezbatere Biden versus Trump. Candidatul democrat îl acuză pe Trump că nu a luat măsuri împotriva Rusiei. Președintele răspunde că Iran și Rusia vor ca el să piardă alegerile pentru că "nimeni nu a fost mai dur decât el"

4 luni in urmă 24

Donald Trump și Joe Biden se întâlnesc în Nashville, statul Tennessee, în ultima dezbatere televizată înaintea alegerilor prezidențiale americane de pe 3 noiembrie. Dezbaterea este una atipică: din cauza pandemiei COVID-19, cei doi candidați sunt despărțiți de un perete de plexiglas. De asemenea, moderatoarea întâlnirii Kristen Welker are posibilitatea să oprească microfonul candidatului care intră peste adversar în timp ce acesta vorbește. Intră în text pentru a vedea cele mai importante momente ale întâlnirii.

Modul cum a fost gestionată pandemia de coronavirus este primul subiect dezbătut de cei doi candidați. În timp ce Trump pune accentul pe modul în care au eșuat guvernatorii statelor democrate în gestionarea pandemiei, Biden vorbește despre nevoia de a exista o strategie la nivel național. Trump folosestește exemplul personal că a fost infectat cu coronavirus și s-a vindecat. „Pandemia va trece”

Al doilea subiect este de politică externă: Ce faceți ca să opriți interferența altor țări precum Iran și Rusia cu alegerile americane?

Biden spune că orice țară care intervine în alegerile din SUA va plăti prețul. În același timp îl acuză pe Trump că nu a luat măsuri împotriva Rusiei care a intervenit în alegerile trecute.

Președintele Trump spune că a fost informat despre eforturile recente de interferență electorală și precizează că a fost informat de John Ratcliffe că eforturile Iranului și Rusiei au fost făcute pentru a submina candidatura lui Trump.

Trump a susținut că Ratcliffe i-a spus: „Amândouă țări vor să pierzi, pentru că nu a fost nimeni mai dur în fața Rusiei”.

Subiectul plății taxelor la stat.

Biden îi reproșează lui Trump că în ultimii patru ani nu și-a plătit taxele la stat. Trump spune că procurorul Mueller și „alți democrați” au cheltuit milioane de dolari încercând să găsească ilegalități în afacerile sale dar nu au descoperit nimic (președintele american se referă la investigația referitoare la legăturile dintre Rusia și staff-ul său de campanie din 2016).

Subiectul afacerilor făcute de fiul lui Biden în Ucraina și China

Biden spune că nu a făcut nimic ilegal. Spune că fiul său nu a câștigat niciun ban din afaceri cu China spre deosebire de Trump.

Moderatoarea îl întreabă pe Trump despre contul pe care-l are deschis în China. Trump spune că a fost om de afaceri și a avut conturi deschise în multe țări.

Președintele Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden sunt întrebați despre health care și the Affordable Care Act.

Subiectul imigrației: Donald Trump este întrebat despre copiii de imigranți care sunt despărțiți de părinții lor.

Trump: Traficanți și oameni din cartelurile de droguri s-au folosit de copiii lor pentru a intra ilegal în SUA.

Trump îi reproșează lui Biden că a fost 8 ani vicepreședinte dar nu a făcut nimic pentru copiii de imigranți în afară să contruiască cuști pentru aceștia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă