Alegeri SUA 2020: Trump şi-a recunoscut eşecul

3 luni in urmă 30

Alegeri SUA 2020: La mai bine de două săptămâni de la anunţarea înfrângerii sale în alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump a dat undă verde luni seară deschiderii procesului de tranziţie spre o administraţie Biden, relatează AFP şi Reuters.

Echipa democratului a luat imediat notă de o etapă care permite ”un transfer de putere paşnic şi fără probleme”.

Preşedintele republican în exerciţiu nu a recunoscut în mod direct victoria lui Joe Biden, promiţând să continue o ”luptă dreaptă” în timp ce demersurile sale în justiţie se înmulţesc, fără succes, pentru a încerca să demonstreze fraude în alegerile din 3 noiembrie.

”Cu toate acestea, în interesul superior al ţării noastre, recomand” ca agenţia guvernamentală responsabilă pentru transferul de putere să facă ”ceea ce este necesar în ceea ce priveşte protocoalele şi am cerut echipei mele să facă acelaşi lucru”, a scris Trump pe Twitter.

Această agenţie, GSA (General Services Administration), a trimis anterior o scrisoare prin care îl informa pe Joe Biden că este deschisă calea pentru tranziţie.

Alegeri SUA 2020: Administraţia Trump trebuie să recunoască oficial că Joe Biden este preşedintele ales pentru ca echipa de tranziţie a democratului să poată începe să primească informaţii clasate top-secret şi să discute cu echipele existente în diferitele ministere

Administraţia Generală a Serviciilor a confirmat că Biden este ”câştigătorul aparent” al alegerilor, după ce victoria acestuia în statul Michigan a fost certificată oficial, o lovitură majoră pentru Trump.

Donald Trump l-a concediat pe şeful Agenţiei pentru securitate cibernetică. Acesta contestase acuzaţii de fraudă la alegerile prezidenţiale din SUA

Conform CNN, instituţia l-a informat pe Joe Biden că administraţia Trump este pregătită să înceapă procesul oficial de tranziţie, potrivit unei scrisori transmise luni-după-amiază de administratorul Emily Murphy.

Echipa lui Biden a salutat începerea procesului de tranziţie, în condiţiile în care Joe Biden urmează să fie instalat în funcţie în 20 ianuarie.
„Decizia de astăzi este un pas necesar pentru a începe să abordăm provocările cu care se confruntă naţiunea noastră, inclusiv controlul asupra pandemiei şi revenirea la normal a economiei”, a transmis echipa Biden.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă