Alegeri parlamentare în Germania: Gafă de proporții a candidatului Angelei Merkel. Votul său ar putea fi anulat VIDEO

4 săptămâni in urmă 20

Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 16:39

80 citiri

 Gafă de proporții a candidatului Angelei Merkel. Votul său ar putea fi anulat VIDEO

Liderul Uniunii Creştin Democrate (CDU) a Angelei Merkel Armin Laschet a omis să ascundă buletinul de vot în faţa camerelor de luat vederi, aşa cum prevede Codul Electoral, ceea ce ar putea conduce la invalidarea votului său, comiţând astfel o nouă gafă, la Aachen, relatează AFP.

Armin Laschet, care şi-a multiplicat greşelile în timpul campaniei electorale în vederea succesiunii Angelei Merkel, nu şi-a împăturit buletinul de vot, pe care algătorii aplică două bife pentru cele două voturi de care dispun.

Astfel, în momentul în care a introdus în mod ostentativ buletinul în urmă, în faţa camerelor de luat vederi, toată lumea a putut să vadă că a votat cu Uniunea Creştin Democrată (CDU) - în pofida secretului votului, prevăzut de legislaţia germană.

All of the candidates for German chancellor have cast their votes, but Armin Laschet made a mistake.

The CDU/CSU hopeful folded his ballot paper in such a way that his choices were visible.

The Federal Returning Officer says there isn't a problem - the ballot paper is valid. pic.twitter.com/zieeglha8V

— DW Politics (@dw_politics) September 26, 2021

Alegătorul este necesar ”să-şi împăturească buletinul de vot astfel încât să nu poată fi recunoscut”, prevede Codul Electoral, ceea ce ar putea conduce, la o invalidare a votului liderului conservatorilor germani.

Armin Laschet a făcut deja o greşeală care l-a costat scump în privinţa popularităţii, în timpul inundaţiilor sângeroase din vestul ţării, în iulie.

Camerele de filmare l-au surprins râzând, în fundal, în timp ce preşedintele german Frank-Walter Steinmeier susţinea un discurs sobru în regiuni devastate de o catastrofă soldată cu 180 de morţi şi care a cauzat pagube uriaşe.

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare germane urmează să fie cunoscute duminică seara, 26 septembrie, un scrutin strâns între social-democraţi, creditaţi pe primul loc de ultimele sondaje, şi conservatori, afectaţi de nepopularitatea lui Armin Laschet.

Citeste si:

Germanii votează pentru un posibil guvern din era post-Merkel. Diferenţa în sondaje, între favoriţi, este mică

Germanii votează duminică, 26 septembrie, pentru a decide direcţia politică a celei mai mari economii europene după aproape 16 ani sub conducerea cancelarului Angela Merkel, relatează DPA....

Angela Merkel le cere compatrioţilor să-l voteze pe Armin Laschet pentru ca Germania "să rămână stabilă"

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut vineri alegătorilor să-l voteze pe Armin Laschet, candidatul conservator al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, pentru ca Germania "să...

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă