Alegeri în Germania: Rezultat pe muchie de cuțit – egalitate între CDU/CSU și SPD – estimare exit poll + rezultate parțiale

3 săptămâni in urmă 18

SPD, condus de vice-cancelarul Olaf Scholz este dat cu 25%, la egalitate cu Uniunea Creștin Democrate (CDU) și a ramurii sale din Bavaria, Uniunea Creștin Socială (CSU), condusă de Armin Laschet,  cel mai slab la nivel federal din istoria de 72 de ani a Republicii Federale Germania și Verzii (Grune), lider Annalena Baerbock cu 15%.

Pragul de 5% mai este trecut, potrivit sondajului la ieșirea de la urne de Partidul Liber Democrat (FDP), cu 11%, Alianța pentru Germania (AfD), cu 11% și Stânga (Linke), cu 5%.

Estimarea numărul de mandate dă CDU/CSU 200 de mandate în fața SPD cu 197 mandate, din totalul de 730 (număr record) câte va avea Bundestag-ul nou ales.

CDU/CSU și SPD au guvernat în coaliție în 12 din ultimii 16 ani și cum alianța dintre ele este singura din două partide care întrunește majoritatea absolută în Bundestag, camera inferioară a parlamentului, aceasta pare practic obligată să continue deși nu este clar cine va fi cancelar.

În afară de alegerile pentru Bundestag au avut loc alegeri în landurile Berlin și Melcklenburg Pomerania Inferioară, precum și un referendum la Berlin privind naționalizarea proprietarilor care dețin mai mult de 3.000 de apartamente.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă