Alec Baldwin, dat în judecată de electricianul-șef al filmului „Rust”. De ce este acuzat actorul

3 săptămâni in urmă 18

Alec Baldwin și alți membri cheie ai echipei de producție a filmului „Rust” au fost acționați în instanță de Serge Svetnoy, electricianul-șef de pe platoul de filmare, în urma împușcării mortale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins luna trecută. Actorul de 63 de ani este acuzat pentru neglijență, relatează Insider, citat de HotNews.ro.

Serge Svetnoy susține că glonțul care a ucis-o pe Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza pe platoul de filmare „l-a ratat la limită”, a anunțat miercuri revista Rolling Stone.

„Materiale rezultate în urma descărcării armei l-au lovit direct pe reclamant. Glonțul l-a ratat la limită înainte să îi lovească pe regizoarea de imagine a filmului Halyna Hutchins și pe regizorul său Joel Souza. Reclamantul a suferit răni, inclusiv stres emoțional sever, ca urmare directă a acestui incident”, se afirmă plângerea depusă de avocații lui Svetnoy, potrivit CNN.

Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Hutchins și l-a rănit pe Souza pe 21 octombrie după ce a tras cu un revolver Colt în timp ce exersa o scenă pentru filmul western „Rust”.

Glonțul pornit din arma lui Alec Baldwin a lovit-o pe Hutchins și pe regizorul Souza care stătea exact în spatele ei. Hutchins, care a fost lovită direct de glonț, a căzut în brațele electricianului-șef Serge Svetnoy, cu șiroaie de sânge curgându-i din piept.

Potrivit documentelor depuse în instanță, arma înmânată lui Baldwin a fost pregătită de armurierul Hannah Gutierrez-Reed și lăsată pe un cărucior.

În faza care a declanșat tragedia, asistentul regizorului a strigat „pistol rece” înainte de a-i înmâna lui Alec Baldwin armă de foc cu încărcătură reală.

Revolverul a fost luat apoi de Dave Halls, regizorul asistent al filmului, care i-a adus-o actorului în interiorul unei biserici construite pe platoul de filmare.

Ulterior s-a descoperit că asistentul care i-a dat arma cu muniție reală lui Alec Baldwin a fost implicat în mai multe incidente de securitate.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă