Al treilea val al pandemiei de COVID-19. Dr. Tincu: "Anticipez ca va fi o accelerare a tarnsmiterii in randul comunitatilor de persoane tinere"

1 lună in urmă 7

Medicii trag un semnal de alarma in ceea ce priveste al treilea val al pandemiei de coronavirus. Tinerii vor fi cei mai expusi imbolnavirii, pentru ca nu sunt vaccinati.

Medicul Radu Tincu de la Spitalul Floreasca din Bucuresti a declarat pentru Digi 24 ca va fi o situatie diferita de cea din 2020.

"Cred ca va fi un al treilea val diferit fata de cele din 2020, pentru ca atunci aveam toata populatia expusa riscului. In acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred ca vom avea un numar de cazuri in crestere la populatia tanara, care inca nu a fost imunizata.

Medicul Marius Geanta, despre cum va arata finalul pandemiei de coronavirus: "Pentru a detine controlul, trebuie sa folosim la capacitate maxima testarea"

Avem o noua varianta virala, varianta britanica, care in mod sigur circula in Romania intracomunitar, o varianta virala cu o transmisibilitate mult mai ridicata.

Anticipez ca va fi o accelerare a tarnsmiterii in randul comunitatilor de persoane tinere si acest lucru nu va avea un impact asa mare cum a fost in septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensiva.

Sigur ca, odata ce numarul de persoane tinere imbolnavite de COVID va creste si vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista si un procent redus de oameni care vor dezvolta si forme severe", a transmis medicul ATI Radu Tincu.

Duminica, 28 februarie, autoritatile au raportat 63 decese si 2.830 de noi cazuri de infectie cu virusul SARS-CoV-2, in 24 de ore. In sectiile de anestezie si terapie intensiva (ATI) sunt internate 1.006 persoane.

Pana la aceasta data, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 801.994 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19). 740.352 de pacienti au fost declarati vindecati.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar
ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei
Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau
De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii
Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă