Al treilea vaccin anti-COVID-19, realizat de Johnson & Johnson, a fost autorizat de urgenta in Statele Unite. 3 milioane de doze, gata de distributie

1 lună in urmă 2

Statele Unite au acordat sambata, 27 februarie, o autorizatie de urgenta vaccinului companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson impotriva COVID-19 pentru persoanele in varsta de cel putin 18 ani, a anuntat Agentia americana pentru Medicamente (FDA), noteaza Reuters si AFP.

Acest vaccin cu doza unica numit Janssen COVID-19, care poate fi pastrat la temperatura frigiderului, se alatura celor de la Pfizer/BioNTech si Moderna in campania masiva de vaccinare din Statele Unite, unde pandemia a facut peste 500.000 de morti.

Dupa ce a studiat in detaliu datele testelor clinice, efectuate pe mai mult de 43.000 de persoane, un comitet de experti a recomandat vineri lansarea pe piata a vaccinului companiei americane.

Cel putin trei milioane de doze din produsul Johnson & Johnson sunt gata pentru a fi distribuite incepand de saptamana viitoare, potrivit guvernului american.

3 milioane de doze, gata de distributie

Compania s-a angajat sa livreze Statelor Unite 100 de milioane de doze pana la sfarsitul lunii iunie.

Cu 600 de milioane de doze comandate in total companiilor Pfizer si Moderna, Statele Unite vor avea deja suficiente vaccinuri pana la sfarsitul lunii iulie pentru a imuniza aproape intreaga populatie.

Dar adaugarea celor ale lui Johnson & Johnson ar putea mari si mai mult viteza campaniei de vaccinare.

In total, peste 72 de milioane de injectii au fost efectuate pana acum in tara cea mai indurerata de pandemie in termeni absoluti.

Vaccinul Johnson & Johnson, a carui administrare a inceput deja in Africa de Sud, este un vaccin cu "vector viral".

Cum functioneaza vaccinul

El utilizeaza ca suport un alt virus mai putin virulent, transformat pentru a-i adauga instructiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru COVID-19. Odata ajuns in celule, se produce o proteina tipica SARS-CoV-2, educand sistemul imunitar sa o recunoasca.

In cursul testelor clinice, eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% impotriva formelor severe de COVID-19 in Statele Unite, potrivit datelor publicate de FDA. Toate regiunile testului clinic combinate, aceasta a fost de 66,1% impotriva formelor moderate ale bolii si, in general, "similare" pentru toate categoriile de populatie (varste, grupuri etnice).

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durerea la locul injectiei, cefaleea, oboseala si durerile musculare.

CITESTE SI:

Afacerile BOR. Cum functioneaza masinaria de facut bani prin care Biserica si-a cladit un adevarat imperiu financiarEXCLUSIV VIDEO Fabulos. Imagini de senzatie cu Gica Hagi care canta melodiile lui Dinamo. "Cei ce sunt dinamovisti..."CTP a poreclit-o "senatoarea Baliverna" pe Diana Sosoaca. "Isi infige botul foarte dezvoltat si suge capital politic"Iaurturile cu fructe din comert, otrava "delicioasa" pentru copii. Ce contin, de fapt, de pot provoca probleme majore de sanatateAccident groaznic in Capitala. Doua fetite au murit spulberate de o masina care a intrat pe trotuar. Soferita, batuta de martori
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă