Ajutorul cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament

4 săptămâni in urmă 12

Ajutorul cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în ParlamentAjutorul cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament
  • Liderii PSD şi PNL anunţă că modul de acordare a ajutorului cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament.
  • Premierul interimar Florin Cîţu a spus că decizia privind ajutorul solicitat de primării va fi luată cât de curând.

„Există cerere de la municipii, trebuie să le punem în concordanţă cu ce a trecut prin Parlamentul României… Va trebui să fie o formă unitară care va menţine pentru fiecare familie acelaşi preţ. Şedinţa de guvern va fi luni, avem timp, facturile din noiembrie vin în decembrie”, a declarat, vineri, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat tot vineri că rectificarea bugetară este prima prioritate a coaliţiei de guvernare care s-ar putea forma alături de PNL şi UDMR.

Totul va fi decis în Parlament deoarece Guvernul interimar nu poate lua această decizie, a spus Ciolacu.

„Priorităţile vin cu legea bugetului, trebuie să venim cu o rectificare bugetară solicitată de autorităţile locale prin iniţiere legislativă, numai aşa se poate face acum”, a explicat liderul PSD.

Mai multe primării din marile oraşe au solicitat ajutor financiar pentru a acoperi majorările preţurilor pentru serviciul de termoficare. Solicitările au apărut în condiţiile în care preţul gazelor a crescut foarte mult.

The post Ajutorul cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă