Ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Romania va dona 21.000 de doze de vaccin anti-COVID

1 lună in urmă 2

Guvernul va aproba vineri, 26 februarie, o hotarare privind acordarea Republicii Moldova a 21.600 de doze de vaccin impotriva COVID-19. Executivul se reuneste vineri in sedinta in sistem online, de la ora 13.45, iar pe ordinea de zi figureaza proiectul de hotarare pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Actul normativ prevede acordare unei transe catre Republica Moldova a 21.600 de doze de vaccin impotriva COVID-19.

"Art. 1 - (1) Se aproba acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agentia Nationala pentru Sanatate Publica din Republica Moldova in vederea gestionarii epidemiei impotriva COVID-19.

(2) Ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, prevazut la alin. (1) se acorda din rezerva Ministerului Sanatatii si consta in acordarea a 21.600 de doze vaccin impotriva COVID 19, din numarul de doze achizitionate de Ministerul Sanatatii si livrate de catre Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru incheiate de catre Ministerul Sanatatii cu Comisia Europeana.

Art. 2 Asigurarea transportului, inclusiv a dispozitivelor speciale de transport necesare pentru cele 21.600 doze catre Republica Moldova se realizeaza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta-Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta in aplicarea Mecanismului European de Protectie Civila", conform proiectului de hotarare afisat pe site-ul Guvernului.

Premierul Florin Citu a anuntat ca Executivul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta prin care Romania va trimite o prima transa de 20.000 de doze catre Republica Moldova, cu titlul de donatie. In total vor fi trimise 200.000 de doze de vaccin impotriva COVID-19, a adaugat seful Guvernului.

Mai puteti citi:

Fosta politista Irina Alexe (USR PLUS), pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, numita secretar de stat la InterneGreseala de 50 de milioane de dolari facuta de un bunic roman care voia sa le vanda australienilor o cantitate uriasa de droguriFemeie din Bucuresti, amendata dupa ce a sesizat la Politie un furt. Ce a decis instantaCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitDaunele morale primite de o femeie cu sotul si copilul morti intr-un accident, considerate prea mari. Suma finala stabilita de judecatori
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă