Ajutor umanitar pentru Republica Moldova din partea Romaniei: materiale sanitare in valoare de aproximativ 11 milioane lei

2 luni in urmă 4

Autoritatile din Republica Moldova vor primi din partea Romaniei un ajutor umanitar care consta in donatii de materiale sanitare in valoare de aproximativ 11 milioane lei.

"In primul rand as vrea sa fac un anunt despre sprijinul pe care il acordam autoritatilor din Republica Moldova, in efortul de combatere a pandemiei COVID-19. Stiti foarte bine ca urmare a vizitei presedintelui Romaniei in Republica Moldova si a activarii mecanismului european de protectie civila, in data de 4 februarie 2021, Guvernul Romaniei a decis acordarea unui ajutor umanitar extern cu titlul gratuit pentru autoritatile din Republica Moldova.

VIDEO Florin Citu: Am discutat OUG pentru reducerea cheltuielilor. Bugetul va fi pus in dezbatere in aceasta seara

Delegatia Romaniei participanta la misiune va fi formata din reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, din 8 persoane, iar transportul se va asigura in perioada 11-13 februarie", a declarat Florin Citu, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.

Citu, despre scandalul de la "Apele Romane". "Nu a luat nimeni decizia de a-l concedia pe domnul respectiv in acest moment"

El a adaugat ca "ajutorul umanitar va consta in echipamente de protectie medicala, respectiv 1,5 milioane de masti chirurgicale, 100.000 de masti FFP 3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de manusi nesterile". Suma materialelor ce urmeaza a fi donate este de aproximativ 11 milioane lei.

CITESTE SI:

Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privataPovestea trista a celui mai vechi roman din paradisul insulelor Canare. "Tata nu mi-a reprosat niciodata ceea ce s-a intamplat"Un procuror de la Sectia Speciala cere renumararea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, castigate de Clotilde ArmandVioleta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri. Bugetari cu spor de consemn la domiciliuCrescuta cu inghetata si nu o suporta pe Simona Halep inca de mica. Povestea Soranei Cirstea, romanca care a socat tenisul mondial cu gesturile sale
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă