Ai musculițe de oțet în casă? Trucul genial care te scapă de ele s-a aflat!

3 săptămâni in urmă 15

Cu siguranță ai auzit și tu de vestitele musculițe bețive sau de oțet care dau târcoale prin gospodăriile românilor. Acestea pot fi extrem de periculoase. Iată cum le poți alunga în doar câțiva pași.

Cum să scapi de musculițele de oțet din casă

Musculițele de otet, cunoscute sub numele de musculițe bețive sau de fructe sunt atrase de fructele sau legumele care intră în fermentație, un miros care le atrage atenția de la sute de metri distanță.

Aceste musculițe care pot deveni extrem de enervante într-o gospodărie se înmulțesc extrem de repede, iar la 8 zile ajung, deja, la maturitate. Pe de altă parte, durata lor de viață este de numai 30 de zile.

Te-ai întrebat vreodată de ce apar atât de multe musculițe de oțet în atmosferă? Explicația este una cât se poate de simplă. Se pare că o femelă poate depune până la 500 de ouă pe durata vieții, motiv pentru care aceste insecte sunt extrem de răspândite.

Pentru că musculițele bețive sunt extrem de enervante, iată câteva trucuri geniale care te ajută să scapi de ele și să le alungi de la tine din casă.

Un aspect extrem de important este să ții fructele și legumele în permanență la frigider, deoarece musculițele le vor „ataca” dacă le vei ține undeva la vedere, precum pe dulap sau în cămară. Mirosul de fermentație le atrage și astfel își vor depune ouăle pe ele.

Trucuri geniale pentru a elimina musculițele de oțet din bucătărie

Cea mai simplă metodă de a scăpa de musculițele bețive este să pregătești o capcană cu oțel de mere. Pune oțetul într-un bol pe care-l vei acoperi cu o folie alimentară.

Apoi, cu ajutorul unui ac sau vârful unui cuțit vei găuri folia în așa fel încât musculițele bețive să aibă loc să pătrundă în recipient. Acestea vor fi atrase de mirosul dulce al oțetului și se vor îneca în lichid.

Un alt truc genial este să folosești lapte, zahăr și piper. Toate aceste ingrediente se amestecă pe foc, într-o cratiță timp de 15 minute. Pune compoziția în câteva pahare pe care le vei răspândi prin diferite colțuri ale bucătăriei. Mirosul dulce al zahărului va atrage musculițele și le va prinde în lichid, nefiind capabile să se mai miște.

Pentru a evita apariția musculițelor bețive la tine în casă, ideal ar fi să cumpărați doar fructe proaspete și să curățați mereu lavetele și bureții din bucătărie, deoarece aceste insecte sunt atrase de umezeală.

The post Ai musculițe de oțet în casă? Trucul genial care te scapă de ele s-a aflat! appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă