Agresivitatea ucigasului de la Onesti, cunoscuta, dar ignorata de oamenii legii

1 lună in urmă 1

Gheorghe Morosan, barbatul din Onesti care i-a masacrat cu cutitul pe cei doi muncitori care lucrau in fostul sau apartament pierdut in instanta, era cunoscut ca un cal breaz oamenilor legii. Asta pentru ca trecutul sau infractional este unul destul de bogat.

Potrivit datelor oferite de sefii Politiei Romane, barbatul a avut patru condamnari anterioare, ultima in urma cu 11 ani. Astfel, in anul 1987, in perioada comunista, Morosan a fost arestat pentru furt si apoi condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. A recidivat cu aceeasi fapta in anul 1991, cand a fost condamnat la 1,6 ani de inchisoare, tot cu suspendare, pentru ca intre timp ii trecuse termenul de incercare.

Latura violenta a demonstrat-o in anul 2001, cand l-a mutilat fizic pe un vecin din comuna sa natala, cu care era intr-un conflict mai vechi. Potrivit jurnalistilor de la Libertatea, " target="_blank">Morosan l-a batut cu furca pe vecinul sau, i-a smuls trei dinti si i-a provocat seriase rani care au necesitat ingrijire. Desi a invocat legitima aparare, barbatul a fost obligat de instanta sa-i plateasca daune civile victimei sale. El a si fost de altfel condamnat in 2003 la sase luni de puscarie.

In anul 2010, pe cand se afla in Italia, a fost arestat de organele judiciare de acolo dupa ce a fost prins la volan sub influenta alcoolului. Nici macar inregistrarea video din anul 2018, cand a pus pe pagina sa de Facebook un clip in care ameninta ca se va razbuna pentru pierderea apartamentului nu le-a dat de gandit autoritatilor.

"Nu ne-a atestat un comportament violent. Ba mai mult, verificarile care s-au facut la familie, in mediile frecventate, cercurile, nu spuneau nimic ca el ar putea avea un declic sau o explozie intre ghilimele, ca ceva sa-i motiveze acest gest. De altfel, asa cum au mentionat si colegii, la un moment dat fusese adus intr-un punct hai sa zicem favorabil politiei si favorabil situatiei in sine. De ce? Pentru ca a acceptat sa se intre in contact cu noi, sa vada documentele si asa mai departe", declara la Onesti, a doua zi dupa macelul din apartamentul groazei, comisarul sef Cristian Gheorghe, director adjunct al Directiei Investigatii Criminale din cadrul IGPR.

Politia din Bacau nu a putut sa ne ofere mai multe informatii despre faptele savarsite in trecut de ucigas, pasandu-ne la procurori care la randul lor vor comunica mai multe atunci cand vor avansa in ancheta.
CITESTE SI:

Un student s-a aruncat de pe caminul din Bucuresti in care locuia. Negociatorii au incercat trei ore sa-l convinga sa coboareSurse: Un prim raspuns la marea dilema din cazul crimelor de la Onesti. Cum a reusit atacatorul sa ii lege de unul singur pe ostaticiTanarul politist care "a stat de 6" pentru talhari. Sub paza agentului proaspat iesit din scoala, infractorii au jefuit o femeie de 78 de ani de peste 300.000 de euroCand ar putea incepe urmatorul an scolar. Anuntul facut de ministrul EducatieiBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă