Aglomerație la munte. Schiorii au format o coadă de sute de persoane la telegondola din Poiana Brașov

1 lună in urmă 1


Aglomerație mare, sâmbătă, în Poiana Brașov, unde turiștii au format cozi uriașe la telegondolă. Asta în condițiile în care orașul de la poale, Brașov, se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori, potrivit ziarului Bizbrașov.


În Poiana Brașov a nins în ultimele două zile cât pentru tot sezonul de iarnă, iar zăpada a atras un număr mare de turiști. Ninsoarea abundentă a îngropat maşinile din parcări, transformându-le în movile albe.


Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de turişti s-au aşezat la coadă la teleferic pentru a urca pe pârtie. După cum se poate vedea în imaginile publicate pe Facebook, pe pârtie se aflau, dimineață, sute de turiști, potrivit ziarului Bizbrașov.


Salvamontiștii le reamintesc turiștilor să schieze cu atenție. De la începutul sezonului, ei au intervenit în peste 400 de incidente.


Orașul Brașov a ajuns sâmbătă la o rată de incidență de 6,40 la mia de locuitori, în vreme ce rata din județ a urcat la 4,46.


Autoritățile au anunțat că de joi, 18 martie, școlile din orașul Brașov au trecut în sistem online, iar măsura s-a aplicat și grădinițelor.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă