Aglomerație în Capitală, în prima zi după intrarea în scenariul roșu: "Ce să facem, să stăm în casă?"

1 lună in urmă 1

Măsuri suplimentare pentru distanțare după ce Capitala a intrat în scenariul roșu, dar nu peste tot. In mijloacele de transport în comun, unde se întâlnesc foarte mulți oameni, fluxul de călători a fost neschimbat, în special la primele ore ale dimineții. Oamenii spun că dacă pot renunța la o seară la restaurant, trebuie să iasă din casă la muncă sau la medic.

La primele ore ale dimineții pasajul dintre cele două stații de metrou de la Unirii era plin. La Victoriei, aceeași situație. În metrou puțini sunt cei care țin cont de indicațiile de pe scaune și oamenii stau fix unul lângă altul. Oamenii spun că nu au văzut mai puțină aglomerație în prima zi de scenariu roșu: "Sincer, a devenit mai aglomerat în ultimele zile".

Aceeași atmosferă și în mijloacele de transort de la suprafață: "E cam la fel. Ar trebui să fie mai liber, pentru că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, dar ce să facem, să stăm în casă?"

Și în piețe, în special în zona florăriilor, oamenii au venit în număr mare.

După ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, autoritățile nu au luat măsuri suplimentare și pentru pietele agroalimentare, asa se face că  în piețe, lucrurile sunt la fel ca saptămâna trecută.

Bucureștiul a înregistrat la ultima raportare o incidență de 3,04 la o mie de locuitori. Până acum au fost luate mai multe măsuri pentre prevenirea răspândirii virusului, precum închiderea restaurantelor, cinematografelor sau teatrelor.

Cum a arătat prima zi de carantină la Timișoara

Prima zi de carantină la Timișoara i-a prins pe mulți șoferi în trafic. S-au format cozi kilometrice la intrările în oraș, iar polițiștii au verificat mii de declarații pe proprie răsundere. Pentru a putea face față situației, jandarmii au fost chemați din concedii.

Școlile, terasele și sălile de fitness s-au închis de luni, iar magazinele alimentare funcționează cu program redus. 

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă