Agitaţie pe străzile din Manila: mii de oameni au luat cu asalt centrele de vaccinare înainte ca oraşul să intre din nou în carantină - VIDEO

2 luni in urmă 23

A fost agitaţie mare pe străzile din Manila, capitala statului Filipine, după ce mii de oameni au luat cu asalt cabinetele de vaccinare. Potrivit Reuters, oamenii voiau să se imunizeze înainte ca Manila să intre în carantină pentru următoarele două săptămâni.

 mii de oameni au luat cu asalt centrele de vaccinare înainte ca oraşul să intre din nou în carantină - VIDEO

Captura Twitter

A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a calma şi organiza mulţumile de oameni, dar şi pentru a impune regula distanţării sociale. Restricţiile vor fi impuse de joi noapte, şi nu doar în capitala Manila, ci şi în zona metropolitană. Cu alte cuvinte, peste 13 milioane de oameni vor fi afectaţi de aceste măsuri restrictive. Autorităţile au luat decizia în încercarea de a limita răspândirea variantei Delta.

Pe lângă Manila, şi oraşele Iloilo şi Cagayan de Oro din sudul ţării vor fi vizate de restricţii. Potrivit datelor autorităţilor, doar 9,3% din populaţia de 110 de milioane de oameni a statului Filipne e vaccinată cu schema completă. Guvernul de la Manila speră ca până la sfârşitul anului să crească semnificativ procentul şi să fie 70 de milioane de oameni vaccinaţi.

WATCH: Manila residents flocked to SM San Lazaro to secure COVID-19 vaccine slots early Thursday, August 5, a day before Metro Manila reverts to ECQ. After the chaos erupted, the Manila city government eventually suspended the vaccine drive at the mall. pic.twitter.com/TIiQvLDchY

— Rappler (@rapplerdotcom) August 5, 2021

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă