Agenţia Naţională a Medicamentului: Arbidol nu este autorizat în România și nici nu a fost depusă cerere de autorizare a vreunui medicament care să conţină umifenovir / Arbidol nu este autorizat nici în Moldova, dar există produse similare din Ucraina și Belarus

3 săptămâni in urmă 8

Agenţia Naţională a Medicamentului precizează, miercuri, într-un comunicat de presă că Arbidol nu este autorizat în România și nici nu a fost depusă cerere de autorizare a vreunui medicament care să conţină umifenovir și că medicamentul rusesc nu este autorizat nici în Republica Moldova, dar există produse similare din Ucraina și Belarus.

„Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră. Menționăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, așa cum anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM)”, se arată în comunicat.

În Republica Moldova pot fi găsite produse cu aceeași substanță activă – umifenovir, respectiv: Arbivir-Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B); Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA).

AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de Umifenovir nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de COVID-19”, anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova, potrivit sursei citate.

Agenția Națională a Medicamentului subliniază că, potrivit prevederilor art. 704 alin (1) din Legea 95/2006, republicată, „niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.

„Referitor la unitatea de fabricație din Rusia a medicamentului Arbidol, este necesar ca aceasta să dețină o autorizație de fabricație/un certificat de bună practică de fabricație emis de o autoritate competentă din UE. Precizăm că nu a fost depusă, până în prezent, în conformitate cu legislația în vigoare, nicio cerere de autorizare a Arbidol sau a altui medicament care să conțină umifenovir”, se mai arată în comunicat.

Citește și

Ciolacu a cumpărat „de la o doamnă din Moldova” antivirale pentru nepoți și pentru iubitele lor, îmbolnăviți de Covid-19

Cum a ajuns medicamentul rusesc Arbidol să se vândă ca leac anti-COVID, spre disperarea unor medici: importat de George Becali și acceptat o perioadă de Ministerul Sănătății, la mare căutare acum pe „piața neagră” și promovat oficial de un sindicat din Poliție și vămi

Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă