Agentia italiana a medicamentelor este prudenta in legatura cu vaccinul AstraZeneca la persoanele trecute de 55 de ani

1 lună in urmă 48

Agentia italiana a medicamentelor (AIFA) a autorizat sambata vaccinul AstraZeneca impotriva COVID-19 pentru toti adultii, dar a recomandat alternative pentru persoanele in varsta de peste 55 de ani, noteaza AFP.

"AIFA autorizeaza vaccinul AstraZeneca pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele de peste 18 ani, in conformitate cu recomandarea EMA", Agentia Europeana pentru Medicamente, a informat ea, subliniind insa ca exista "un grad de incertitudine" legat de eficienta pentru cei in varsta de peste 55 de ani, pentru ca aceasta grupa de varsta este "slab reprezentata" in teste.

Recomandarile

In consecinta. agentia recomanda "folosirea preferentiala a vaccinului AstraZeneca, asteptand mai multe informatii, pentru subiectii cu varste intre 18 si 55 de ani" si propune "folosirea preferentiala a vaccinurilor ARN mesager pentru subiectii mai in varsta si/sau mai fragili".

Decizia AIFA a intervenit la o zi dupa unda verde data de Agentia Europeana pentru Medicamente utilizarii in Uniunea Europeana a vaccinului AstraZeneca/Oxford pentru oricine a implinit 18 ani, fara limita de varsta.

In Germania insa, dupa un prim aviz de joi, autoritatea pentru vaccinare din Germania si-a repetat vineri recomandarea de a nu se autoriza vaccinul respectiv pentru batrani. Expertii apreciaza ca nu exista suficiente date pentru a stabili eficienta vaccinului la persoanele de peste 65 de ani.

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiValeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă