Agenția Europeană pentru Medicamente, în ședință ”extraordinară” după ce mai multe țări au suspendat vaccinările cu AstraZeneca

3 săptămâni in urmă 1

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va organiza, joi, o ”ședință extraordinară” după ce mai multe țări au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca din cauza temerilor privind apariția unor cheaguri de sânge la cei imunizați cu acest ser, informează Mediafax și Hotnews.

Potrivit surselor citate, EMA analizează informațiile de până acum și încearcă să determine dacă evenimentele tromboembolice la cei inoculați au legătură cu vaccinul.

”Experții analizează toate datele disponibile și circumstanțele clinice care înconjoară cazuri specifice pentru a determina dacă vaccinul ar fi putut contribui sau evenimentele au alte cauze”, se arată în comunicatul EMA.

Verdictul EMA, așteptat de mai multe țări

Mai multe țări, printre care Franța, Germania, Italia și Spania au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca până la o decizie a EMA.

În timp ce investigația se află în desfășurare, EMA rămâne de părere că beneficiile acestui vaccin în prevenirea Covid sunt mai mari decât riscurile de reacții adverse.

La rândul său, compania producătoare a vaccinului a spus că a analizat cazurile a peste 17 milioane de oameni care au fost imunizați cu serul său anti-Covid și ancheta nu a dezvăluit nici o dovadă privind riscul crescut de formare a cheagurilor de sânge, potrivit Reuters.

În România, aproape 239.000 de oameni s-au imunizat cu acest ser până acum.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă