Agenția Europeană pentru Medicamente discută cu producătorul vaccinului Sinopharm din China / Evaluarea vaccinului Sputnik V, în faza de inspecție a liniilor de producție din Rusia

3 săptămâni in urmă 1

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat, marți, că Agenția discută cu producătorul chinez al vaccinului Sinopharm și că speră să înceapă procedura de evaluare.

„Suntem în discuții cu o companie care produce vaccinul Sinopharm și sperăm să începem să evaluăm acest vaccin cât de repede posibil”, a spus Emer Cooke la o audiere în Comisia pentru mediu sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European.

Despre evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V, directorul executiv al EMA a spus că experții Agenției vor merge în inspecție la liniile de producție  din Rusia.

„Evaluăm vaccinul Sputnik V, am avut discuții cu firma producătoare (…) Vom organiza inspecții și sperăm că vom putea adăuga acest vaccin pe lista celor disponibile pentru populația europeană și că va fi autorizat”. a declarat Emer Cooke.

Ea a subliniat că autorizarea unui vaccin se face pe baza unor standarde de siguranță și eficacitate, de care se ține cont pentru toate vaccinurile, indiferent de compania producătoare.

Emer Cooke a spus că Agenția așteaptă date suplimentare pentru vaccinul Sputnik V din partea companiei producătoare, pe care o „încurajează” să trimită cât mai repede cu putință noile informații solicitate.

„Avem nevoie de toate vaccinurile sigure, a repetat Emer Cooke.

Sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă