Agenţia Europeană pentru Medicamente, despre autorizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca: posibil la sfârşitul lunii ianuarie

1 lună in urmă 16

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) speră să decidă până la sfârșitul lunii ianuarie în privința autorizării vaccinului Oxford-AstraZeneca, a declarat șeful agenției, Emer Cooke, potrivit DPA şi AFP, preluate de Agerpres.

Directorul Agenției Europene a Medicamentului a anunțat vineri că aşteaptă ca producătorul Oxford-AstraZeneca să depună săptămâna viitoare o cerere pentru o autorizarea condiţionată a vaccinului împotriva COVID-19.

Decizia privind autorizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford în Uniunea Europeană ar putea interveni la sfârşitul lunii ianuarie, a adăugat şeful EMA, în condiţiile în care agenţia se află sub presiunea statelor membre de a se dota cu suficiente vaccinuri în speranţa limitării propagării pandemiei.

Comisia Europeană urmează după aceea să aprobe oficial vaccinul, dar această procedură este considerată mai mult o formalitate.

Uniunea Europeană a anunțat vineri un nou acord cu Pfizer-BioNTech pentru achiziţionarea a încă 300 de milioane de doze de vaccin COVID. Noul acord dublează stocul de vaccinuri negociat cu Pfizer-BioNTech, la 600 de milioane de doze.

Editor : B.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă