Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat tratamentul anti-Covid al Regeneron

1 lună in urmă 2

Infecție COVID-19Infecție COVID-19

O veste bună și, totodată, un pas înainte pe frontul luptei cu pandemia de coronavirus. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat, astăzi, că a finalizat evaluarea terapiei anti-Covid dezvoltată de compania americană Regeneron și că aceasta poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Reprezentanții EMA au stabilit, totodată, și în ce condiții poate fi administrat tratamentul.

VINERI, 26 FEBRUARIE 2021, 14:50

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, se arată într-un comunicat al EMA, citat de HotNews.ro, care precizează, de asememenea, și că recomandarea poate fi folosită ca un ghid în țările europene până la emiterea unei autorizații de piață.

Potrivit EMA, decizia a fost luată în urma evaluării datelor privind combinația de medicamente casirivimab și imdevimab, rezultatele preliminare aratând că aceasta reduce încărcătura virală, fapt ce a dus la mai puține vizite medicale care să aibă drept cauză COVID-19.

În ceea ce privește efectele secundare ale administrării acestui tratament, majoritatea acestora au fost ușoare sau moderate.

Tratamentul va fi primi autorizare pentru piață după finalizarea evaluării continue („rolling review”) demarate la 1 februarie.

Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgență în SUA în noiembrie și a fost administrat fostului președinte american Donald Trump.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă