Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat depozitarea vaccinului Pfizer la temperatura congelatoarelor standard. Care este singura condiție

1 lună in urmă 3


Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat vineri că a avizat transportul și depozitarea vaccinului anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech la temperaturi cuprinse între -25 și -15 grade Celsius, adică temperatura congelatoarelor farmaceutice standard. Serul poate fi păstrat la aceste temperaturi doar pentru o perioadă unică de două săptămâni, a precizat EMA.


În mod normal, depozitarea pe termen lung a vaccinului se face la temperaturi cuprinse între -90 și -60 de grade Celsius, în congelatoare speciale. Autoritatea europeană de reglementare speră ca scăderea temperaturii de depozitare pe perioadă limitată să faciliteze distribuirea rapidă a vaccinului în UE.


Trei noi fabrici de producție, autorizate de EMA


Tot vineri, EMA a anunțat că a autorizat noi fabrici de producere a vaccinurilor anti-Covid în Uniunea Europeană. Una este cea deschisă la Leiden (Olanda), unde se va produce substanța activă a serului AstraZeneca. Va fi a patra fabrică de acest gen a producătorului suedez-britanic.


Alta este cea de la Marburg (Germania), care produce atât substanța activă cât și vaccinul finit Pfizer/BioNTech.


A treia fabrică este cea de la Visp (Elveția), care produce atât substanța activă cât și vaccinul finit al Moderna.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă