Agenția Europeană a Medicamentului recomandă utilizarea limitată a medicamentului Regdanvimab la pacienții Covid-19

2 săptămâni in urmă 1

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, vineri, că tratamentul Covid-19 al producătorului sud-coreean Celltrion, Regdanvimab, poate fi luat în considerare pentru pacienții cu risc crescut de boli severe, dar a adăugat că, deocamdată, beneficiile anticorpilor monoclonali nu sunt pe deplin clare.

O asistentă îngrijește un pacient infectat cu Covid-19, pe secția de terapie intensivă

O asistentă îngrijește un pacient infectat cu Covid-19, pe secția de terapie intensivă

Buda Mendes / Staff via Getty Images

Regdanvimab este un anticorp monoclonal cu efect împotriva COVID-19. Regdanvimabul poate fi utilizat pentru a trata de Covid-19 pacienții adulți care nu au nevoie de oxigen

”Tratamentul, numit regdanvimab, poate reduce ratele de spitalizare”, a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Comitetul pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) al EMA a concluzionat că regdanvimabul poate fi utilizat pentru a trata de Covid-19 pacienții adulți care nu au nevoie de oxigen, după o evaluare efectuată cu privire la eficacitatea medicamentului în prevenirea agravării acute a COVID-19 sau în reducerea perioadei de spitalizare și internare în unitățile de terapie intensivă, scrie Reuters.

"Rezultatele din prima parte a studiului indică faptul că regdanvimab poate reduce rata spitalizării. Cu toate acestea, rezultatele nu au fost suficient de solide pentru a ajunge la o concluzie fermă cu privire la beneficiile medicamentului în acest moment", au anunțat specialiștii EMA.

EMA evaluează regdanvimab pentru COVID-19 pentru a sprijini deciziile naționale referitoare la utilizarea acestuia înainte de a fi autorizat pe piața largă a UE.

Ce este Regdanvimab și cum acționează împotriva Covid-19

Regdanvimab este un anticorp monoclonal cu efect împotriva COVID-19. Un anticorp monoclonal este un tip de proteină concepută pentru a recunoaște și a se atașa la o structură specifică (numită antigen).

Regdanvimab a fost conceput pentru a se atașa la proteina „spike” a SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Când se atașează la această proteină, capacitatea virusului de a
pătrunde în celulele organismului este redusă.

Se așteaptă ca acest lucru să reducă necesitatea spitalizării la pacienții cu COVID-19 formă ușoară până la moderată.

Anterior, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că nu recomandă folosirea Ivermectinei ca tratament împotriva Covid-19, în afara studiilor clinice.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

celltrion agentia europeana a medicamentului covid regdanvimab tratament covid
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă