Agenția Europeană a Medicamentului le-a solicitat companiilor care produc vaccinuri anti-COVID să investigheze dacă acestea oferă protecție împotriva mutațiilor din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia

1 lună in urmă 1

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a asigurat joi că le-a solicitat tuturor companiilor farmaceutice producătoare de vaccinuri anti-COVID-19 să investigheze dacă acestea oferă protecţie şi împotriva mutaţiilor coronavirusului SARS-CoV-2 descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Această agenţie a Uniunii Europene este de asemenea în curs de elaborare a unui ghid pentru companiile farmaceutice care au în vedere să efectueze modificări în vaccinurile lor pentru a le adapta eficacitatea împotriva noilor mutaţii ale coronavirusului. EMA va publica în acest sens un document cu date şi studii necesare ajustărilor pentru antidoturile existente faţă de tulpinile actuale sau viitoare ale virusului în UE.

EMA a autorizat condiţionat până în prezent vaccinurile dezvoltate de Pfizer-BioNtech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford. Agenţia europeană recunoaşte însă că există o preocupare legată de posibilitatea ca unele mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 să poată afecta în diferite grade eficacitatea vaccinurilor deja create.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă