Agenția Europeană a Medicamentului anunță marți concluziile în cazul vaccinului Johnson & Johnson

4 săptămâni in urmă 20

Raportul EMA asupra vaccinului Janssen, produs de compania Johnson & Johnson, va fi făcut public marți, la 18.00 ora României, într-o conferință de presă, anunță Hotnews, care citează AFP. Agenția Europeană a Medicamentului derulează o anchetă asupra acestui ser, după raportarea de cheaguri de sânge la persoanele imunizate cu el.

EMA a demarat ancheta asupra vaccinului Johnson & Johnson după ce SUA a suspendat vaccinarea cu acest ser, ca urmare a raportării mai șase cazuri de cheaguri de sânge.

Toate cele șase persoane care au dezvoltat cheaguri după vaccinare sunt femei cu vârste între 18 și 48 de ani. Una dintre acestea a murit, iar o a doua a fost internată în stare critică, au anunțat oficialii americani.

EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam, a anunțat vineri, într-un comunicat, că va organiza pe 20 aprilie, de la ora 15:00 GMT (18:00, ora României), o „conferinţă de presă online despre concluziile raportului său de evaluare a siguranţei” vaccinului Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Problema Johnson & Johnson reprezintă o lovitură pentru campania globală de vaccinare, după criza AstraZeneca. Până la raportul EMA privind siguranța acestui ser, planurile de imunizare cu Johnson & Johnson au fost suspendate temporar și în Europa, inclusiv în România, unde primele doze au ajuns miercuri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă