Agentia Europeana a Medicamentului anunta joi daca exista o legatura intre vaccinul AstraZeneca si tromboze

1 lună in urmă 13

Pe 7 sau 8 aprilie va fi prezentat rezultatul evaluarii cu privire la eventuala legatura intre vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca si cazurile rare de coagulare a sangelui la pacienti imunizati cu acest ser.

Comitetul de securitate al EMA va organiza o conferinta de presa saptamana aceasta pentru a informa publicul in legatura cu analiza cazurilor rare de coagulare a sangelui la persoanele care au fost vaccinate cu AstraZeneca impotriva COVID-19, a declarat marti o purtatoare de cuvant a agentiei europene.

Anuntul survine la cateva ore dupa ce un reprezentant EMA a mentionat existenta unei "legaturi" intre vaccinul AstraZeneca si cazurile de tromboza observate dupa administrarea acestui vaccin, potrivit unui interviu publicat marti in cotidianul italian Il Messaggero.

Comitetul de securitate al EMA "nu a ajuns inca la o concluzie, iar analiza este in desfasurare", a declarat agentia cu sediul la Amsterdam, potrivit unui comunicat.

Marco Cavaleri, seful strategiei de vaccinare din cadrul EMA, afirmase ca "este clar ca exista o legatura cu vaccinul".

EMA a anuntat pe 18 martie ca beneficiile vaccinului AstraZeneca continua sa depaseasca riscurile si ca utilizarea acestuia ramane sigura, dupa suspendarea vaccinarilor de catre mai multe tari. Agentia a explicat, totusi, ca exista o posibila legatura cu cazuri rare de formare a unor cheaguri de sange si ca va prezenta recomandari la sedinta din aceasta saptamana a comitetului sau de securitate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă