Agenția de reglementare a vaccinurilor din UK a concluzionat că vaccinul AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui

1 lună in urmă 1

Autoritatea britanică pentru reglementarea vaccinurilor a concluzionat că vaccinul împotriva Covid-19 al companiei AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui și nu provoacă tromboze.

Phil Bryan, director pentru siguranţa vaccinurilor în cadrul Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a declarat că organizaţia „revizuieşte îndeaproape” informaţiile privind cheagurile de sânge apărute la vaccinare în unele ţări europene. El a adăugat însă că dovezile disponibile „nu sugerează că vaccinul este cauza”. „Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite”, a spus el într-un comunicat, citat de Agerpres.

Peste 11 milioane de doze de vaccin Covid-19 AstraZeneca au fost până acum administrate în Marea Britanie şi numărul de cheaguri de sânge raportat după administrarea vaccinului nu este mai mare decât cel care s-ar fi produs în mod natural la populaţia vaccinată.

„Oamenii ar trebui să meargă şi să se vaccineze ”, a menţionat oficialul citat. Verdictul agenției britanice vine în contextul în care mai multe țări europene au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urma suspiciunilor că acesta ar provoca tromboze și coagularea sângelui.

Editor : Adrian Dumitru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă