Află dacă ai DIABET, în mai puțin de 1 minut. Testul celor 5 degete

1 săptămână in urmă 12

Află dacă ai DIABET, în mai puțin de 1 minut. Testul celor 5 degete Află dacă ai DIABET, în mai puțin de 1 minut. Testul celor 5 degete

Prediabetul este o condiție în care nivelul de zahăr din sânge este mai ridicat decât ar trebui, însă nu atât de mare încât să poată fi clasificat drept diabet de tipul 2.

MIERCURI, 12 IANUARIE 2022, 11:55

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Daca nu este tratat, prediabetul poate deveni diabetul de tipul 2 in mai putin de 10 ani. Simptomele sale sunt setea excesiva, urinarea frecventa, oboseala cronica, slabirea rapida, apetitul crescut, problemele cu vederea si ranile care se vindeca foarte greu.

Exista insa o procedura simpla care iti poate spune daca ai prediabet. Dureaza mai putin de un minut si se bazeaza pe cateva intrebari simple.

1. Ridica un deget in caz ca esti barbat si nu ridica niciun deget daca esti femeie.

2. Ridica un alt deget daca ai mai mult de 40 de ani, doua degete daca ai peste 50 de ani si trei degete daca ai peste 60 de ani. Nu ridica niciun deget daca ai sub 40 de ani.

3. Ridica un alt deget daca stii ca nu esti activa fizic si nu ridica niciun deget in caz ca stii ca faci indeajuns de multa miscare.

4. Ridica un deget in caz ca ai hipertensiune si niciun deget daca tensiunea ta este normala si stabila.

5. Ridica un deget in caz ca cineva din familie are diabet si nu ridica degete daca nu ai un asemenea istoric.

6. Ridica trei degete in caz ca esti obeza, doua degete in caz ca esti supraponderala, un deget daca ai cu putin mai mult de greutatea normala si niciun deget daca ai greutatea normala.

Daca ai cel putin cinci degete ridicate, sunt destul de multe sanse sa ai prediabet. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă