Afganistan: Talibanii au anunțat formarea unui nou guvern interimar. Mullahul Akhund va fi premier / Viitorul ministrul de interne este urmărit de SUA, care oferă 5 milioane de dolari pentru prinderea lui

1 lună in urmă 25

Talibanii au anunțat marți că vor forma un nou guvern interimar pentru Afganistan, cu membrul veteran al talibanilor, Mullahul Mohammad Hassan Akhund, în funcția de prim-ministru interimar și Mullahul Abdul Ghani Baradar, cofondator al grupului militant islamist, în funcția premier adjunct, potrivit BBC, CNN și The Washington Post.

Mullahul Yaqoob, unul dintre liderii adjuncți ai talibanilor din 2016, va acționa ca ministru interimar al apărării.

Sirajuddin Haqqani, șeful rețelei Haqqani, un grup desemnat de SUA drept terorist, aliat talibanilor și Al-Qaeda, a fost numit ministru de interne interimar. Statele Unite au plasat o recompensă de 5 milioane de dolari pe capul lui Haqqani.

Anunțul figurilor cheie din guvernul interimar vine la câteva săptămâni după ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului și prezintă prima imagine a modului în care conducerea lor a țării va începe să prindă contur.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă