Afganistan: 2 morți și 8 răniți în timpul unei demonstrații anti-talibane

1 lună in urmă 20

Două persoane au fost ucise și opt rănite prin împușcare marți în timpul unei demonstrații împotriva regimului taliban în Herat, un oraș mare din vestul Afganistanului, a declarat un medic local pentru AFP, sub condiția anonimatului.

Acesta este primele decese înregistrate în demonstrațiile împotriva noii puteri islamiste care au avut loc în ultimele zile, în special în Kabul, Herat și Mazar-i-Sharif (nord). Câteva sute de persoane, inclusiv multe femei, au manifestat după-amiaza la Herat, strigând „Libertate” și ”Moarte Pakistanului”, unele fluturând steagul verde, negru și roșu afgan al fostului guvern, pe care talibanii l-au înlocuit cu steagul lor alb după revenirea lor la putere pe 15 august.

Două cadavre și zece răniți au fost aduși de la locul demonstrației la spitalul central al orașului, a declarat un medic pentru AFP. „Toți au avut răni prin împușcare”, a adăugat el.

În timpul zilei, talibanii au tras în aer pentru a dispersa una dintre puținele demonstrații organizate la Kabul. Demonstranții au denunțat în special represiunea violentă a talibanilor din provincia Panjshir și amestecul Pakistanului, foarte apropiat de talibani, în afacerile afgane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă