Aeroportul Otopeni reduce la jumătate activitatea de îmbarcare, din cauza traficului scăzut. Câte ghișee check-in rămân deschise

2 săptămâni in urmă 17


Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) a anunțat că va menţine deschise doar 52 de ghişee check-in amplasate în zona nouă a terminalului (de la 53 la 104), iar în zonă aferentă ghişeelor (1-52) va fi amenajată o zonă de aşteptare dotată cu banchete. În plus, vor fi numai 14 porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale (reducere 40%), potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).


Decizia de a reduce activitatea de check-in și îmbarcare aproape la jumătate a fost luată după ce pandemia de COVID-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional.


În prezent, traficul se situează la circa 15-20% din normalul acestei perioade. În aceste condiţii, traficul pe aeroporturile din Bucureşti cunoaşte un trend descendent similar, iar CNAB a analizat posibilităţile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic.


”Măsurile au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare”, se arată în comunicat.


Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 16 februarie, ora 08.00, şi se vor menţine până la înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului de pasageri şi de mişcări aeronave.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă