Aeroportul Otopeni are 6 porți de control automat al pașapoartelor. Pasagerii cu documete biometrice nu vor mai sta la cozi

1 lună in urmă 10

Aeroportul Otopeni are începând de joi, 4 martie, şase scannere automate. Acestea sunt destinate recunoaşterii automate a trăsăturilor faciale ale pasagerilor care deţin deja paşapoarte biometrice, sistemul urmând să recunoască automat călătorii pentru a le permite accesul în aeroport, a anunțat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, potrivit Ziarului Adevărul.

Sistemul automat de verificare a documentelor de călătorie în aeroporturi a fost inaugurat, joi, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, anunță Compania Națională Aeroporturi București.

Tranzitul prin frontieră se poate efectua mai simplu pentru persoanele care dețin documente biometrice: Carte de Identitate și Pașaport biometrice, iar verificarea în sistemul informatic va dura câteva secunde.

 Facebook  Bucharest AirportsIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

La inaugurare a fost prezent și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor care a declarat că a fost deja semnat un memorandum cu Banca Mondială pentru realizarea unui nou terminal pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, informează Ziarul Adevărul.

Valoarea proiectului este de 2,3 milioane lei, finanțarea provenind din fonduri europene nerambursabile prin Programul Fondul pentru Securitate Internă (75%) și include porțile, precum și infrastructura hardware necesară administrării sistemului. Sistemul va fi implementat și la alte aeroporturi din țară.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă