ADVERTORIAL Logitech ERGO K860 și MX Vertical: un duo ergonomic pentru biroul tău de acasă

4 săptămâni in urmă 9

Începând de anul trecut, lucrul de acasă a devenit o practică obișnuită și chiar promovată și încurajată de multe companii din România. Pentru angajați, noul normal vine cu beneficii și provocări, printre care și unele care țin de delimitarea timpului alocat muncii și timpului liber. Un studiu recent arată faptul că 37% dintre respondenții care au experimentat și munca de la birou și cea de acasă lucrează mai mult, ca timp alocat, atunci când lucrează de acasă.

Tocmai de aceea, LOCUL în care petrec cele 8+ ore de muncă acasă este extrem de important. Mai exact, biroul la care lucrează trebuie să răspundă unor condiții de ergonomie speciale, date atât de elementele de mobilier, dar și de calculator și perifericele asociate acestuia. Printre ele, mouse-ul și tastatura joacă un rol esențial, pentru că au o contribuție importantă la menținerea unei posturi corecte, ceea ce influențează, în timp, sănătatea sistemului muscular și osos. Vorbim, totodată, și de un nivel de confort optim care are un cuvânt important de spus în productivitatea reală a unei zile de muncă.

Logitech își lărgește anul acesta gama de produse ergonomice, încurajând astfel un stil de lucru și de viață sănătos…pe termen lung. Știm deja că tastatura folosită influențează considerabil poziția adoptată în timpul scrisului și, deci, riscul de încordare musculară sau chiar de dezvoltare a sindromului de tunel carpian. ERGO K860 îmbină principiile ergonomice cu un design gândit în detaliu pentru confort și productivitate maxime. Aceasta a fost proiectată, dezvoltată și testată după criterii setate de cei mai buni specialiști în ergonomie – pentru îmbunătățirea posturii, reducerea durerilor musculare și a presiunii de contact.

Cadrul curbat și divizat al tastaturii te ajută să tastezi mai confortabil și reduce durerile de încheietură, oferind un plus de confort brațelor, umerilor și gâtului. În plus, postura încheieturilor va fi mereu confortabilă indiferent dacă stai în picioare sau pe scaun, datorită înălțimii reglabile: poți poziționa piciorușele la 0°, -4° și -7°, pentru a-ți ridica palmele la înălțimea confortabilă, oricare ar fi set-up-ul tău de lucru. Nu în ultimul rând, suportul pentru încheietură oferă confortul de care ai nevoie atunci când tastezi, fiind format din trei straturi de spumă cu memorie și un finisaj ușor de curățat.

Sursa: Logitech

Alături de K860, ar fi bine să ai pe birou și un mouse care să răspundă acelorași principii ergonomice și să complementeze confortul oferit de tastatură în timp ce lucrezi. MX Vertical este un mouse care te ajută să ai o poziție naturală a mâinii în timp ce îl folosești, reducând astfel cu 10% activitatea musculară comparativ cu un mouse obișnuit.

Unul dintre cele mai interesante aspecte este design-ul mouse-ului care încurajează postura mâinii într-o poziție naturală: unghiul de 57° reduce presiunea asupra încheieturii, în timp ce degetul mare e poziționat confortabil pe zona de sprijin. Poți să ai încredere în modul în care a fost gândit MX Vertical, pentru că mouse-ul a fost proiectat și testat după criterii stabilite de ergonomiști cu experiență: susține îmbunătățirea posturii, reducerea durerilor musculare, relaxarea degetelor și reducerea presiunii asupra încheieturii.

Cu două astfel de echipamente de încredere pe biroul tău de acasă, poți să fii sigur că ajungi să lucrezi mai productiv, mai confortabil și că ai grijă de postura ta în zilele de muncă interminabile și de sănătatea ta pe termen lung.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă