Adunarea acţionarilor SIF Muntenia a respins solicitările lui Ben Madadi

2 săptămâni in urmă 15

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 09:11

3 citiri

Adunarea acţionarilor SIF Muntenia a respins solicitările lui Ben Madadi

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) au respins, la adunarea extraordinară de ieri, punctele puse pe ordinea de zi de Ben Madadi, cel mai mare investitor al societăţii, între care solicitarea de dividende în sumă de 350 milioane de lei şi revocarea administratorului SIF-ului, într-o şedinţă în care membrii Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF) au reclamat că Nicu Buică, directorul SAI Muntenia Invest, refuză să răspundă întrebărilor acţionarilor, relatează Ziarul Bursa.

Conform preşedintelui AISIF, Florian Munteanu, administratorul SAI Muntenia Invest a evitat să răspundă întrebărilor adresate, spunând fie că problemele ridicate nu fac subiectul adunării deoarece nu sunt incluse pe ordinea de zi, fie motivând că răspunsurile au fost date deja, în documentele pregătitoare pentru AGA.

Preşedintele Asociaţiei a mai spus că, există acţionari care, conform Regulamentului Uniunii Europene nr. 231/2013, prezintă un conflict de interese faţă de SAI Muntenia Invest. "Or aceştia, conform legislaţiei europene în vigoare, ar fi trebuit să se abţină de la vot, tocmai pentru că ar avea de câştigat în urma votului unor puncte aflate astăzi (n.r. ieri) pe ordinea de zi. Dar, aceştia şi-au exprimat votul", a afirmat Munteanu.

Adunarea a avut un cvorum de 37,61%, ceea ce înseamnă că, având în vedere istoricul adunărilor acţionarilor SIF Muntenia, fondurile indicate de Ben Madadi în mai multe rânduri că se află în conflict de interese cu administratorul SIF Muntenia au participat.

Propunerile introduse pe ordinea de zi a adunării la solicitarea lui Madadi, ce deţine 6,13% din SIF Muntenia, au fost respinse cu circa 64% din voturile exprimate.

SAI Muntenia Invest anunţase, înainte de adunare, că unele puncte solicitate de investitor sunt de competenţa adunării ordinare a acţionarilor, nu extraordinare. Astfel, în cazul aprobării respectivelor hotărâri, există posibilitatea anulării lor, conform Bursa.

Citeste si:

De la ”PE-SE-DE” - cel mai mare dușman la prieteni de cursă lungă. Cum s-a schimbat mesajul lui Cîțu și Iohannis în funcție de interese

PNL și PSD negociază împreună cu UDMR formarea unui nou guvern. Florin Cîțu a anunțat că va merge la Cotroceni cu mai multe variante de premier, urmând ca decizia finală să-i aparțină...

 ”Nu este o idee care să fi fost trecută prin forul statutar al PNL"

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că varianta rotativei premierilor la guvernare între social-democraţi şi liberali nu a fost trecută prin forurile statuare ale PNL, iar...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă