Adunare Generală azi la sediul LPF » Ce vor propune FCSB și Sepsi la întâlnirea cu președinții de club din Liga 1

2 luni in urmă 3

În lipsa unui consens între FRF și LPF pentru implementarea sistemului VAR, Liga Profesionistă de Fotbal a convocat o întâlnire cu toți președinții de club. La sediul LPF se vor căuta soluții pentru ca Liga 1 să dispună de arbitraj video cât mai repede.

VAR în Liga 1. Care este poziția cluburilor

O parte dintre cluburile din Liga 1 vor să deblocheze discuțiile dintre LPF și FRF cu orice preț și sunt dispuse să contribuie financiar, pentru ca cei 550.000 de euro necesari pregătirii arbitrilor să fie strânși.

FCSB, Sepsi și FC Botoșani sunt cluburile care propun ca echipele din L1 să împartă  costurile pentru pregătirea arbitrilor. „Eu dau și 150.000 de euro, nu doar 16.000, ca să implementăm VAR odată. Care e problema? Dau cât vor și o să le zic așa «Hai să avem»”, a declarat Gigi Becali, finanțatorul FCSB.

Pe aceeași lungime de undă cu latifundiarul din Pipera se află și Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani: „Mandatul pe care l-am dat președintelui meu e că vrem VAR și contribuim financiar”.

VIDEO Bogdan Mara: „Nu cred că în alte țări plătesc cluburile VAR-ul”

Totuși, nu toate cluburile susțin această idee. Poli Iași, Hermannstadt și Astra nu doresc să contribuie financiar pentru instalarea VAR. Bogdan Mara, directorul sportiv al giurgiuvenilor, a fost vocal în această privință, după calificarea Astrei în semifinalele Cupei României: „E nevoie de VAR, eu cred că trebuie să ne aliniem fotbalului actual. Nu e vorba că nu avem arbitri buni, dar se greșește, vrei, nu vrei. Fotbalul românesc este unul sărac, nu va fi ușor, cred că trebuie găsite alte resurse de la cei care conduc fotbalul. Nu cred că în alte țări plătesc cluburile VAR-ul”.

Citește mai multe știri despre subiectul VAR:

Acuzaţii grave către LPF și FRF: „Structuri de tip mafiot! Nu o să accept niciodată așa ceva!”Justin Ștefan îl acuză pe Răzvan Burleanu: „FRF nu a fost interesată de VAR” » Ce document publică oficialul LPF

ENEL l-a prins pe patronul cimitirului ilegal că fură curent, dar Șeful Gărzii de Mediu Tulcea a făcut un gest uluitoare!

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Ce a cerut Ilie Năstase înapoi de la Ioana. Câte lucruri susține că i-ar fi dat, de fapt
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă