Adulți dezbrăcați, prezentați în cadrul unui program TV pentru copii, în Olanda. 100.000 de persoane au depus petiție pentru retragerea emisiunii

1 lună in urmă 1


Val de nemulțumire în Olanda, unde se pregătește lansarea unui program de televiziune pentru copii în care sunt prezentați adulți dezbrăcați, informează dpa, citată de G4media. Ideea programului este ca micuţii să le pună adulților întrebări despre corpurile lor.


Primul episod din emisiunea „Gewoon. Bloot”, care s-ar traduce prin ”Simplu. Gol” este programat să fie difuzat în Olanda pe 21 martie.


Însă aproape 100.000 de persoane se împotrivesc emisiunii.


Criticii au înaintat vineri o petiţie la parlament, iar majoritatea celor care protestează sunt creştini conservatori, musulmani, partide populiste de dreapta şi susţinători ai acestora.


Iniţiatorii petiţiei au declarat într-un interviu la radio că inocenţa copiilor trebuie protejată şi că interacţiunile cu adulţi goi ar putea duce spre abuz sexual.


Programul de televiziune a fost dezvoltat împreună cu un centru pentru studierea sexualităţii și este versiunea olandeză a unui format din Danemarca, unde programul este difuzat deja de ceva timp.


Foto: Captură Video NOS


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă