Adriana Pistol, director INSP: Este clar că toți cei din focarul de la școala 28 au tulpina. Nu mai are rost să cheltuim bani cu secvențierea

1 lună in urmă 19

Adriana Pistol, directorul în Institutul Național de Sănătate Publică, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că „este clar din punct de vedere epidemiologic” că toți cei din focarul de la școala 28 din București sunt infectați cu tulpina britanică a coronavirus. Un număr 16 persoane au fost testate pozitiv cu COVID, după ce au intrat în contact cu pacientul confirmat infectat cu tulpina britanică.

„La școala 128 e clar un focar datorat acestei tulpini din Marea Britanie. Nu mă aștept ca înainte de vineri să avem rezultatul secvențierilor, la cele patru probe prelevate. Din punct de vedere epidemiologic, mie îmi e suficient ca să fiu sigură că toate persoanele din focar au aceeași tulpină. Nici nu mai are rost să cheltuim bani cu secvențierea”, a spus Adriana Pistol, într-o conferință de presă.

Ea a precizat că niciuna dintre persoanele infectate cu COVID „nu are o formă de îmbolnăvire care să-i pericliteze viața”.

Totodată, directorul INSP a declarat că „nu mai are rost să cheltuim bani cu secvențierea”, având în vedere cât costă acest „proces laborios, costisitor”, cum l-a descris.

„Din câte știu, costă în jur de 500 de euro, nu avem foarte multe laboratoare care să facă acest lucru. Corect e ca, dacă omul din laborator are o suspiciune, să facă demersurile necesare pentru secvențiere”, a mai declarat Adriana Pistol.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă