Adriana Nedelea LA FIX | Prefectul de Argeș, despre cozile uriașe de la serviciul permise auto din Pitești

3 luni in urmă 1


Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, vorbește în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX despre situația de la Serviciul Permise Auto din Pitești, unde zeci de oameni stau la coadă pentru a-și reînnoi actele.Cozi uriașe s-au format luni și la Direcția Permise Auto din
București.


Emisiunea Adriana Nedelea LA FIX poate fi urmărită de la ora 11.00 și de la ora 13.00, pe site-ul Libertatea și pe pagina de Facebook.


Principalele declarații făcute de Emanuel Soare, prefectul județului Argeș:


Desepre cozile de la Permise din Pitești


Din păcate fără să justificăm aceste probleme, avem o problemă de personal, suntem județul pe locul 3 în țară ca număr de solicitări ale acestui serviciu. Problema este următoarea, programările oentru aceste activități se fac majoritatea online, pe programarea respectivă este trecută inclusiv ora la care cetățenii  trebuie să se prezinte, din păcate însă, oamenii vin dimineața la prima oră și nu pleacă din fața sediului de înmatriculări până nu își rezolvă treaba.S-a dus vestea cumva că din cauza creșterii ratei de infectare  ar fi posibil ca la un moment dat fie să se carantineze anumite localități sau chiar să se înceteze activitatea acestui serviciu și oamenii vin pentru că vor să-și rezolve problemele. Am schimbat acum câteva săptămâni șeful acestui serviciu, pentru că lucrurile nu mergeau așa de bine acolo. Acum avem o nouă conducere și eu personal am fost de dimineață atât la noi la serviciul de permise cât și la serviciul Primăriei de încasare de impozite. Vorbim cu oamenii îi rugăm să păstreze distanța.Această aglomerație durează 1-2 ore dimineața când vin toți, în rest pe parcursul zilei, reușim cu ajutorul jandarmilor, avem garduri de protecție, căutăm tot timpul soluții. Bine nici locația respectivă nu este chiar cea mai bună. Am făcut demersuri și suntem în discuții avansate să mutăm într-un nou mall care se va construi în Pitești.

Ce măsuri pregătesc autoritățile


Dacă nu vom reuși să facem lucrul acesta, ca ultimă măsură va trebui să închidem serviciul. Noi avem un anumit număr de lucrători, de examinatori pe care îi luăm în calcul când facem programări online, numai că programările se fac la o diferență de 2 luni de zile. Din păcate, unii dintre acești evaluatori au intrat în izolare sau din alte motive, sunt retrași de la examinare și atunci toate aceste programări trebuie redistribuite către alți lucrători și este un motiv pentru care se aglomerează. Acum am stabilit foarte clar că în afară de jandarmii pe care îi avem în mod curent, vom aduce un echipaj de jandarmi care vor sta acolo și vor verifica astfel încât oamenii să păstreze distanța.Sunt peste 4000 de dosare ale persoanelor care sunt venite din urmă și se tot programează și acesta este și motivul pentru care vin foarte mulți oameni. Este o situație dificilă, trebuie să facem și noi eforturi, dar facem un apel și la cetățeni să respecte programările pe care le au și să păstreze distanța.Nu avem un orizont de timp stabilit, avem în calcul multe măsuri restrictive pe care le vom aplica în perioada imediat următoare, având în vedere că și în Argeș rata de infectare este în creștere.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă