Adrian Vasilescu (BNR): Este DEZMĂȚ pe piața energiei, toți vor să-și umple buzunarele

2 luni in urmă 22

Factua de curent electric a devenit spaima românilor Factua de curent electric a devenit spaima românilor

Liberalizarea pieței de energie a provocat un dezmăț al scumpirilor, comparabil cu ceea ce s-a întâmplat în România la începutul anilor \"90, a afirmat consilierul de strategie în cadrul Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu. În opinia sa, majorările semnificative s-au produs deja, iar instituțiile statului ar trebui să fie mai atente și mai prezente în piață.

JOI, 12 AUGUST 2021, 15:08

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Acum (...) este un fel de dezmăţ. Producătorii şi furnizorii cred că le-a venit lor momentul să îşi umple buzunarele, să îşi umple conturile. Dar nu poate fi aşa, pentru că ei nu înţeleg un lucru esenţial: îşi pierd încrederea publicului, a societăţii, şi nu înţeleg că preţurile se vor stabiliza nu pentru că vor vrea ei, ci pentru că piaţa are mecanisme de stabilizare a preţurilor. În piaţă va interveni şi consumatorul cu un drept de decizie. Şi mai e ceva, mai trebuie să intre şi Consiliul Concurenţei aici”, a afirmat Vasilescu pentru Libertatea.ro.  

Potrivit unei analize făcute de site-ul E-nergia.ro, noile oferte de piață pentru energia electrică sunt mai scump ecu cel puțin 8%, dar unele ajung chiar și la 48% pentru curentul electric. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă