Adrian Vasile nu scapă de coșmarul Norvegia: „Mă inspir mult de la ei”

2 luni in urmă 18

Naționala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania și va întâlni, pe lângă formația nordică, alte două echipe din Asia care vor fi desemnate după finalizarea Campionatului Asiei, din septembrie.

Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Norvegia este cea mai puternică echipă din grupa noastră de la turneul final programat în luna decembrie, primul cu 32 de formații la start.

„Tricolorele” nu au amintiri prea plăcute cu nordicele, cu care s-au întâlnit cel mai recent în martie, la Turneul Preolimpic, meci pierdut de România la cinci goluri.

Adi Vasile nu scapă de coșmarul Norvegia: „Mă inspir mult de la ei”

Cu toate astea, selecționerul Adi Vasile este încrezător că echipa pe care o va alcătui la CM, cu multe jucători tinere, va face față cu brio competiției.

Pentru mulți, țările asiatice reprezintă o necunoscută în handbal, însă Adi Vasile a atras atenția asupra faptului că este dificil să joci împotriva unui altfel de handbal decât cel cu care sportivii de pe continentul nostru sunt, în general, obișnuiți.

„Ne-am întâlnit constant și îmi place să jucăm împotriva celor mai buni. Mă inspir mult din handbalul lor, sunt aceea echipă pe care toată lumea vrea să o bată. Meciul cu Norvegia de la Turneul Preolimpic a fost unul dintre cele mai bune ale României pe faza de atac, gândindu-ne la câte goluri am reușit să le marcăm pe atacul pozițional. Evident, nemaifiind Cristina, lucrurile se vor schimba” a spus Adi Vasile, selecționer echipa națională feminină de handbal a României.

„Handbalul asiatic este diferit de ce se joacă în Europa, dacă ne gândim la Korea și Japonia au jucătoare extrem de rapide, foarte scunde față de ceea ce suntem noi obișnuiți. Trebuie să fim pregătiți pentru un alt tip de handbal, cu alte idei, alte caracteristici, pe care vom fi nevoiți să-l contracarăm” a completat selecționerul.

„Pregătim echipa pentru JO Paris 2024”

Antrenorul a explicat că vor fi multe schimbări la nivel de lot, dar privește acest aspect ca un plus pentru viitor.

Echipele au fost împărțite în opt grupe la turneul final din Spania, primele trei clasate din fiecare grupă urmând să se califice în Main Round, acolo unde formațiile vor fi ”împerecheate” A cu B, C cu D, E cu F și G cu H.

Adi Vasile detaliază: „Sunt câteva modificări pe care le-am făcut, câteva fete care nu vor mai fi la lot, Cristina Neagu va reveni doar la anul … Vom avea multe jucătoare tinere, pe care trebuie să le facem să creadă de la etapă la etapă și să le pregătim să atingă un vârf de formă la borna ”intermediară” Paris 2024. Obiectivul meu este să abordăm fiecare meci la victorie, să credem că putem să-l câștigăm. Cea mai mare onoare este să joci cu România pe spate, să reprezinți țara și istoria, iar lucrurile de la care trebuie să plecăm sunt sacrificul pentru a juca la națională și foamea de rezultate pentru națională”.

Practic, dacă nu apar surprize, în Grupa Principală România ar trebui să se dueleze cu Olanda, campioana mondială en-titre și Suedia, locul patru la JO de la Tokyo. Primele două clasate din cele patru grupe merg în sferturile turneului.

 

The post Adrian Vasile nu scapă de coșmarul Norvegia: „Mă inspir mult de la ei” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă