Adrian Porumboiu, despre excluderea lui Octavian Șovre de la EURO 2020: „Era greu de crezut că UEFA va trece peste cele două scandaluri” | EXCLUSIV

3 săptămâni in urmă 25

Fostul arbitru Adrian Porumboiu a comentat, în exclusivitate pentru ProSport, convocarea arbitrilor români pentru EURO 2020 și excluderea lui Octavian Șovre.

După episodul din Liga Campionilor, cu Octavian Șovre în prim plan după ce i-a cerut un autograf lui Erling Haaland, arbitrul român a fost lăsat acasă de către UEFA în contextul Campionatului European 2020.

UEFA a anunțat lista arbitrilor pentru Campionatul European 2020, iar România va avea în premieră două brigăzi formate din: Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac, Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

Adrian Porumboiu, despre excluderea lui Octavian Șovre de la EURO 2020

„Dacă sunt acolo, nu mai contează cum au ajuns. Dacă a fost influența lui Vassaras, foarte bine. Ce, alții nu au influențe? Nici ceilalți arbitri din Europa nu sunt așa de răsăriți. Nu au niciun fel de complex în fața celorlalți arbitri. Au avut prestații bune și asta este o răsplată.

Posibil, într-un anumit context, să prindă și o semifinală. E greu să li se dea finala, acolo e altceva. Mă bucur pentru toți. E un succes real, indiferent cât am fi de exigenți sau de cârcotași. Meritul este incontestabil.

Cazul Șovre… Nu aș vrea să mai intrăm prea mult în detalii. Acum a trecut. Într-un om căzut, nu poți să mai dai. Cuvântul ghinion a intrat în dicționar la cel mai înalt nivel, așa că i se poate aplica și lui. La el a fost curat ghinion. Era greu de crezut că UEFA va trece peste cele două scandaluri, cel de rasism și cel cu autograful. Avea și doi ani peste vârstă…”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru ProSport.

Programul meciurilor găzduite de Arena Națională

România va găzdui patru partide de la Campionatul European, în perioada 13-28 iunie 2020, după cum urmează:

Grupa C

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria

Optime de finală

  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00: 1F – 3A/B/C

Arena Națională va găzdui cele patru meciuri organizate în România în cadrul Campionatului European și va fi deschisă pentru 12.500 de spectatori, adică 25% din capacitatea totală a stadionului.

The post Adrian Porumboiu, despre excluderea lui Octavian Șovre de la EURO 2020: „Era greu de crezut că UEFA va trece peste cele două scandaluri” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă