Adrian Porumboiu a revenit la sentimente mai bune față de Sebastian Colțescu după verdictul UEFA: „Românii nu au apucături de condamnat”

3 săptămâni in urmă 1

CONTEXT: Pe 8 decembrie 2020, în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir din Liga Campionilor, arbitrul român Sebastian Colțescu l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al echipei din Turcia.Scandalizați de cuvintele lui Colțescu, pe care le-au considerat rasiste, jucătorii cele două echipe au părăsit terenul, iar meciul a fost reluat la o zi distanță, cu o altă brigadă de arbitri.UEFA a pornit o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă ceea ce s-a întâmplat a avut, într-adevăr, tentă rasistă. Iar decizia i-a fost favorabilă arbitrul român: forul european a decis că nu a fost vorba despre rasism

„Mi se pare o decizie corectă, poți spune orice în situația respectivă. El nu știa despre ce este vorba, era într-o lume nouă. Numai rasism nu putea să fie, noi în ființa noastră nu avem nici rasism nici alte apucături din astea de condamnat”, a declarat Adrian Porumboiu pentru GSP.ro.

Adrian Porumboiu aprobă decizia UEFA: „Nu putea fi vorba despre rasism”

Aflat pe lista persoanelor care l-au criticat pe Colțescu „la cald”, imediat după incidentul de la Paris, Adrian Porumboiu spune că reacția sa a venit ca urmare a prestațiilor de multe ori controversate ale lui Colțescu la meciurile din campionatul intern. 

„Reacția mea a fost provocată de faptul că nu mi-a inspirat niciodată încredere în campionatul intern, din cauza arbitrajelor pe care le-a făcut de atâtea ori, uneori foarte proaste sau părtinitoare. Am fost unul dintre criticii lui cei mai mari, nu l-am menajat, dar nu putea fi vorba despre rasism, fapt demonstrat și de camerele video. 

Ce s-a spus nu are niciun punct comun cu rasismul de care a fost învinuit. În zilele următoare, referitor la scandalul de rasism, mi-am dat seama că a fost o judecată pripită”, a explicat Porumboiu.

Una peste alta, a fost o hotărâre luată după o judecată aprofundată. Și este o decizie justă, care completează un tablou ce nu este așa de sumbru pentru români, așa cum îl prezintă unii când vine vorba despre noi - Adrian Porumboiu

Ce a declarat Adrian Porumboiu imediat după scandalul de la PSG - Basaksehir

Dacă l-au adus la export, să fie sănătoși cu el cu tot. A greșit arbitrul, nu vreun jucător. Vor urma sancțiuni, dar nu împotriva echipelor. Nici turcii, nici cei de la PSG nu au vreo vină. Nu mai spun nimic de Colțescu, am zis atâtea de-a lungul timpului. Unde o fi crezut el că arbitrează? 

Acum sunt atâtea microfoane, se ia și ce se discută în căști. Traducerile nu mai sunt greu de făcut. Nu trebuie să știi vreo limbă străină ca să înțelegi. Negru în orice limbă din lume e negru, e foarte ușor de intuit. Nu pot să îmi dau seama ce a fost în capul lui. E păcat pentru Hațegan și pentru nivelul lui - Adrian Porumboiu, pe 8 decembrie 2020

Sebastian Colțescu, în continuare cercetat de UEFA

Deși UEFA nu i-a atribuit eticheta rasismului, Colțescu tot ar putea fi sancționat. Forul european a anunțat că a deschis proceduri disciplinare împotriva lui Sebastian Colțescu și Octavian Șovre, pentru o posibilă încălcare a articolului 11 din Regulamentul Disciplinar.

„În urma unei anchete condusă de un inspector al Comisiei UEFA de Etică şi Disciplină, în legătură cu evenimentele care au dus la suspendarea meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Basaksehir FK din Liga Campionilor, pe 8 decembrie 2020, au fost deschise proceduri împotriva domnului Sebastian Constantin Colţescu şi a domnului Octavian Şovre pentru o potenţială violare a articolului 11 din Regulamentul Disciplinar al UEFA. 

Informații suplimentare despre acest caz vor fi puse la dispoziție de îndată ce Corpul UEFA de Control, Etică și Disciplină va lua o decizie”, se arată în comunicatul UEFA de astăzi.

Potrivit Sport.es, pedepsele pentru violarea articolului 11 se întind pe câteva etape sau pe o perioadă de timp determinată.

VIDEO. Aime Lema, despre cazul Colțescu: „Webo e conștient că arbitrul nu a vrut să-l jignească”

Citește mai multe știri despre acest subiect:

Sebastian Colțescu, prima reacție după verdictul UEFA în cazul scandalului de la Paris, în care a fost acuzat de rasismWebo presează UEFA în scandalul de rasism cu Colțescu: „Trebuie o pedeapsă dură!”

Anunțul-surpriză făcut de George Simion la o zi după ce Diana Șoșoacă a fost dată afară din AUR

Libertatea

Playtech: Tatăl Simonei Halep, bun de plată în Constanța. Cum a ajuns la tribunal
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă