Adrian Petre, cu gândul la fani înaintea debutului României la Euro U21: „O să le simțim lipsa! Ar fi venit foarte mulți suporteri”

1 lună in urmă 3

Adrian Petre știe că absența fanilor va cântări mult pentru naționala României U21, care se pregătește de Euro U21. Revenit la UTA, atacantul a jucat și la turneul final din 2019, atunci când mii de fani au încurajat în Italia și San Marino reprezentativa antrenată atunci de Mirel Rădoi.

Ajuns pe ultima sută de metri sub comanda lui Adrian Mutu, Adrian Petre crede că echipa noastră poate să treacă iar de faza grupelor la Euro, după ce acum doi ani a ajuns până în semifinale.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Adrian Petre, regrete înainte de Euro U21: „Ar fi fost foarte mulți suporteri din România!”

„Nu contează că am ajuns pe final în lot. Am fost pregătit pentru că eram pe lista adițională și puteam oricând să fiu chemat. E o responsabilitate, o onoare, o mândrie să fiu la al doilea campionat european consecutiv și sunt conștient că nu am fost chemat de dragul de a fi chemat. Sunt pregătit să ajut echipa. E o atmosferă diferită față de ce a fost acum doi ani. Atunci ne-au ajutat foarte mult suporterii, a fost o emulație fantastică în jurul nostru și asta ne-a dat putere. Acum va fi total diferit, vom aborda altfel meciurile, dar staff-ul este pregătit. Avem încredere în fiecare om și fiecare jucător care poate să aducă un plus echipei.

Ne va dezavantaja că nu vom avea suporterii în tribune. Ne-au ajutat acum doi ani și probabil că o să le simțim lipsa. Turneul se joacă și în Ungaria, și probabil ar fi fost foarte mulți suporteri care ar fi venit din România. Știm că sunt alături de noi din fața televizorului și pentru noi contează cel mai mult să câștige echipa ca să îi facem fericiți pe oamenii de acasă. Și în 2019 eram cotați cu șansa a patra, dar am reușit să facem surpriza acum doi ani”, a declarat Adrian Petre, într-o conferință de presă.

România va face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Germania și Țările de Jos și va juca meciurile cu aceste echipe în perioada 24-30 martie, la Budapesta. Jucătorii noștri s-au calificat la Euro după 1-1 cu Danemarca U21.

„Acum suntem cotați cu șansa a 3-a și cred că lumea se așteaptă să fie la fel și anul acesta. Trebuie să ne coborăm așteptările pentru a nu fi dezamăgiți la final. O luăm pas cu pas, în 2019 am luat fiecare meci în parte și totul s-a întâmplat de la sine. Sunt meciuri grele, nu sunt așa mari diferențele și cum am produs noi surpriza acum doi ani, așa poate și Ungaria acum, fiind cotată cu a patra șansă”, a mai spus atacantul celor de la UTA.

The post Adrian Petre, cu gândul la fani înaintea debutului României la Euro U21: „O să le simțim lipsa! Ar fi venit foarte mulți suporteri” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă