Adrian Oros: „Producțiile globale anul acesta vor fi mai mici” - Cum explică ministrul Agriculturii scumpirea pâinii

2 luni in urmă 27

Adrian Oros - ministrul Agriculturii Adrian Oros - ministrul Agriculturii

Adrian Oros - ministrul Agriculturii a explicat, joi, la un post TV, de ce a cresccut prețul pâinii. Printre altele, ministrul spune că producțiile de anul acesta vor fi mai mici..

JOI, 12 AUGUST 2021, 19:21

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„Haideți să le explicăm oamenilor cum se formează prețul la pâine. Vă amintiți că anul trecut, din cauza secetei, producția de grâu a fost diminuată cu aproape 40%. Asta ar fi însemnat ca prețurile ar fi trebuit să explodeze. Nu s-a întamplat așa, a fost o creștere minoră anul trecut. De ce? Prețul pâinii și prețul grâului panificabil depinde de producția globală. Anul acesta, din fericire pentru fermierii români și mă bucur că își pot recupera pierderile de anul trecut pentru ca prețul grâului a crescut și eu mă bucur pentru ei.

Din nefericire, în America atât pe câmpiile de vest cât și pe cele nordice, în Ucraina, în Rusia, unde sunt mari producatori de cereale și de grâu panificabil, seceta și-a spus cuvântul. Deci producțiile globale anul acesta vor fi mai mici. De aceea prețul grâului chiar acum în perioada de recoltare, când de regulă prețul grâului scade, prețul a rămas constant ridicat. Pe lângă acestea e vorba de creșterea prețului forței de muncă și creșterea costului cu energia. Deci sunt mai mulți factori care contribuie la prețul grâului și al pâinii, nu doar producția internă”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă