Adrian Mutu îi aduce cu picioarele pe pământ pe fanii români! „Nu înţeleg de unde avem pretenţii aşa mari de la echipele naţionale”. Ce strategie a pus la punct cu Mirel Rădoi și cu FRF

2 luni in urmă 22

Adrian Mutu este convins că fanii români au pretenții prea mari de la echipele naționale. Selecționerul reprezentativei U21 le-a amintit că formațiile din Liga 1 răzbat greu în Europa, iar jucătorii noștri din străinătate își găsesc greu un loc unde să joace regulat.

Adrian Mutu a pus din nou cărțile pe masă într-un interviu în care a atacat frontal toate problemele serioase. A recunoscut că nu înțelege de ce fanii români sunt foarte exigenți când vine vorba de națională.

„Potenţial avem mare, asta e clar. Dar, la nivel de Liga 1 avem doar câteva echipe care se ridică la standarde europene, astfel că pretenţiile noastre sunt prea mari. Răzbim greu în Europa, aşa că nu înţeleg de unde avem pretenţii aşa mari de la echipele naţionale”, a declarat Adrian Mutu.

„Briliantul” și-a lăudat jucătorii alături de care a obținut calificarea la Campionatul European de Tineret. Este a doua calificare consecutivă, la un turneu final, a reprezentativei U21.

„Eu când vorbesc de băieţii mei, vorbesc de cei mai buni jucători Under 21. Nu am ce să le spun, la nivel fotbalistic ei fac performanţă. S-au calificat pentru a doua oară la un turneu final. Eu, ca antrenor, sunt focusat pe ideea ca ei să dea 100% pe teren, iar când sunt în afara terenului eu nu îi deranjez.

Atât timp cât stau în limita respectului, e totul în regulă. Mă ajută că am un copil apropiat de vârsta lor. Nu uitaţi că aceşti băieţi au trecut prin clipe grele, au suferit, au muncit. Nu are nicio treabă prin ce a trecut băiatul meu cu ceea ce au avut ei de depăşit”, a declarat Adrian Mutu, la Telekom Sport.

Adrian Mutu a anunțat care va fi scopul naționalei U20

Adrian Mutu a anunțat că Federația va înființa și naționala Under 20 și a dezvăluit că urmărește mai mulți jucători din Liga a doua.

„Vrem să ne construim o identitate de joc. Acum se va înfiinţa şi Under 20, plus că ne vom uita şi la fotbaliştii din Liga 2. Vrem să formăm cât mai mulţi jucători pentru echipa naţională mare. Obiectivul principal rămâne calificarea, pentru că astfel îi formezi şi le construieşti o mentalitate de câştigători” a mai spus Mutu.

The post Adrian Mutu îi aduce cu picioarele pe pământ pe fanii români! „Nu înţeleg de unde avem pretenţii aşa mari de la echipele naţionale”. Ce strategie a pus la punct cu Mirel Rădoi și cu FRF appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă